E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları geriledi---

Asya borsaları geriledi

Asya borsaları geriledi
24 Şubat 2022 - 07:59 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde, Rusya'nın Donbass'a askeri operasyon başlatması ile düştü


Asya Borsaları Rusya ve Ukrayna krizinin derinleşmesi ile satıcılı seyrediyor.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik ve Shenzen endeksleri geriledi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi de yüzde 1'in üzerinde düştü.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix endeksleri de düştü.


Bölgede en sert kayıplar yüzde 3'e yakın gerileyen Australya borsasında kaydedildi.

Güney Kore'nin Kospi endeksi de geriledi.

Güney Kore Merkez Bankası, faiz oranlarına dokunmadan, yeni bir liderlik devralana kadar politika normalleşmesini askıya alırken yıl için enflasyon tahminini yükseltti.

Güney Kore Merkez Bankasıı, Başkan Lee Ju-yeol'nin katıldığı son toplantıda yedi günlük repo oranını %1,25'te tuttu. Bloomberg'in anketine katılan 17 ekonomistin tamamı bankanın faizleri değiştirmemesini bekliyordu.

Banka, enflasyonun bu yıl %3,1'e ulaşarak, daha önceki %2'lik tahminden keskin bir şekilde yükseleceğini öngörüyor. Merkez bankası, ekonomideki beklenenden daha güçlü enflasyon ve finansal dengesizlikleri sınırlamak için Ağustos ayından bu yana borçlanma maliyetlerini üç kez artırdı.

Putin ABD'ye meydan okudu

 

ABD borsaları günü sert düşüşle kapadı

 

Brent petrol ve altın fırladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)