E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Fitch etkisi sürüyor---

Piyasalarda Fitch etkisi sürüyor

Piyasalarda Fitch etkisi sürüyor
03 Ağustos 2023 - 09:14 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda Fitch’in ABD’nin notunu indirmesinin yanında JOLTS verisinin 190bin olan piyasa beklentisinin üzerinde 324bin olarak gerçekleşmesi piyasalarda risk iştahını kesti. Asya’da BOJ’un da bu hafta planlama dışı 2.kez tahvil alımına da gitmesi ABD 2-10 yıllık tahvil makasını açtı ve dolar endeksi 102,6 seviyesine kadar yükseldi. Dolar cinsi varlıklarda görülen yükseliş emtia grubunda baskı oluşturdu.

ABD endeksleri Nasdaq önderliğinde %2’yi aşan düşüşle seansı sonlandırdı. ABD vadelileri ise yataya yakın karma bir görünümde.

Avrupa endekslerinde %1,30 civarında değer kaybıyla günü tamamladı.

Asya endekslerinde küresel piyasalardaki risk iştahından etkilenerek satıcılı fiyatlanıyor. Bölgedeki makroekonomik veri akışında ise temmuz ayına ilişkin Japonya hizmet PMI 54,0’dan 53,8’e, Çin Caixin hizmet PMI ise 53,9’dan 54,1’e ulaştı.

BIST100 Endeksi dünü 90.03 (% 1.26) puanlık yükseliş ile 7.258 seviyesinden ve 148.425 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle birlikte çıkış devam ediyor. Yükselişlerde bankacılık hisseleri önemli rol oynadı. Döviz kurlarında yatay seyir sürüyor.

Bugün İngiltere’den faiz kararını ve içeride enflasyon verisini takip edeceğiz. Yarın ise gündemimizde ABD tarım dışı istihdam verisi önemli olacak.

BİST100 endeksinde pozitif açılış bekliyoruz.

Yurt içi piyasalarda gözler enflasyon verilerinde

 

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

 

Toparlanan bakır fiyatlarına 'istikrarlı dolar' baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)