E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda 'enflasyon ve Fed' korkusu azalmakta mı?---

Piyasalarda 'enflasyon ve Fed' korkusu azalmakta mı?

Piyasalarda 'enflasyon ve Fed' korkusu azalmakta mı?
24 Mayıs 2022 - 08:41 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Korku azalmakta mı ?
Haftalar boyunca küresel ekonomi; Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin etkileriyle başa çıkarken, FED’in ısrarlı yüksek enflasyon ve onu dizginlemeye yönelik agresif girişimlerine ilişkin endişelerin baskısı altında kaldı. Sanki artık piyasalar “enflasyon ve Fed “ ," konusunda daha az korktuğu görülüyor". Bu haftaki ekonomik göstergeler, enflasyonun Mart ayında zirve yaptığı fikrine daha fazla destek verebilir ve yüksek fiyatların tüketici harcama gücüne zarar verip vermediğini gösterebilir. Ayrıca Fed tutanakları da üyelerin ruh hali hakkında ipucu verecektir.

Bu haftaki ekonomik göstergeler, enflasyonun Mart ayında zirve yaptığı fikrine daha fazla destek verebilir ve yüksek fiyatların tüketici harcama gücüne zarar verip vermediğini gösterebilir. Euro, dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın euro bölgesi mevduat faizini Eylül ayı sonuna kadar negatif bölgeden çıkaracaklarını söylemesiyle başlayan %1,17'lik artışı sindirme çabasında ve 0,21 gerileyerek 1,0672 dolardan işlem görürken, Dolar endeksi, Pazartesi günkü %0.85'lik düşüşün ardından bu sabah %0.1 artarak 102.24'e yükseldi. Şanghay'ın haftalarca süren KOVID-19 karantinalarından çıkması beklenen olumlu işaretler ve ABD Başkanı Joe Biden'in bu hafta Çin ile ticaret savaşının olası bir gevşemesine yönelik yorumları gibi küresel ekonomi için olumlu işaretler, dolar aleyhine hissiyatı yükseltmiş durumda.

Bugün boyunca boyunca küresel imalat PMI'larının açıklamalarını takip edeceğiz. Veriler iyiyse, küresel ekonomi çeşitli şoklardan kurtulurken bu, dolar açısından gevşeme eğiliminin devam etmesine imkan sağlayacaktır.

Petrol fiyatları, olası bir resesyona ilişkin endişeler ve Çin'in KOVID-19 kısıtlamalarının, küresel arzın daralması ve yakıt talebindeki toparlanma beklentisine ağır basması nedeniyle düşüte. Temmuz ayı için Brent ham petrol vadeli işlemleri %0.5 düşerek varil başına 112.81$'a , ABD West Texas Intermediate (WTI) Temmuz vadeli ham petrol vadeli işlemleri %0.5 düşüşle varil başına 109.74$'a
geriledi.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2022

 

Türk çeliğinin önü açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dow24 Mayıs 2022 13:05

    Çin, karşılıksız dolar ve gümrükler konusunda abd ile anlaşıp baraj kapaklarını açmadığı mal akışına başlamadığı sürece trend aşağı.