E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda enflasyon fiyatlamasının yanına bilançoları ekleme hazırlığında---

Piyasalarda enflasyon fiyatlamasının yanına bilançoları ekleme hazırlığında

Piyasalarda enflasyon fiyatlamasının yanına bilançoları ekleme hazırlığında
11 Nisan 2022 - 09:35 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor


Global piyasalarda haftanın son işlem gününde enflasyon fiyatlanmalarının etkili olduğunu gördük. Ancak bölgesel bazlı haberlerden ötürü baskının da piyasalarda etkili olduğunu söylememizde fayda var.

ABD endekslerinde karışık bir görünüm takip ettik. Karışık görünümde etkili olan sebeplere baktığımızda ise enflasyonist baskılar, şirketlerin yaklaşan bilanço dönemi öncesinde tahminlerin aşağı yönlü revize edilmesi, tahvil piyasalarında görülen getiri uyumsuzluğu ve Fed’in şahinleşen yüzü olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum teknoloji ve büyüme hisselerinde satışlara yol açtı.

Avrupa piyasalarına baktığımızda %2’yi aşan yükselişlerin gerçekleştiğini takip ettik. Bölgedeki olumlu havada AMB’den faiz artırım beklentileri ve bankanın yeni bir enstruman çıkarabileceğine yönelik söylemlerin yanı sıra Almanya’nın Rusya’ya uygulanan kısıtlamalarda zarar gören şirketlere mali yardım açıklaması etkili oldu.

Cuma gününü pozitif kapatan Asya endekslerinde gün özelinde satıcılı bir seyir takip ediyoruz. Sabah saatlerinde gün özelinde yurt dışı piyasaların en önemli verilerinden olan Çin’den enflasyon verilerini takip ettik. Buna göre ülkede tüketici enflasyonu Mart ayında aylık bazda -%0,1 beklentisinin üzerinden %0,0, yıllık bazda %1,2 beklentisinin üzerinde %1,5 olurken üretici enflasyonu yıllık bazda %7,9 beklentisinin üzerinden %8,3 olarak kaydedildi. Enflasyon verilerinde kısmen gerileme görülse de üretici fiyatlarındaki baskının devam ettiğini aynı zamanda tüketici fiyatlarında ise geçişkenliğin devam edeceğini söyleyebiliriz.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi hem günlük hem de haftalık bazda rekor kırdı. Yükselişlerde bankacılık sektörü önderliğinde gerçekleşirken Ereğli Demir Çelik, Ford Otosan ve Türk Hava Yolları hisseleri katılım sağlayamadı. Tekniksel bazda 2200 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde yükselişin devam edeceği görüşündeyiz.

Günün özelinde dışarıda İngiltere’de büyüme rakamlarını takip edeceğiz.
Haftalık bazda ise dışarıda önemli bir veri bulunmazken ABD’den bilançoların gelmeye başlayacağını hatırlatmamızda fayda var. İçeride ise TCMB’nin PPK toplantısının yanı sıra işsizlik, ödemeler dengesi ve sanayi üretimi verileri gündemimizde yer alacak.
Piyasamızdaki pozitif algının süreceği görüşündeyiz ancak rekor artışların ardından kar satışlarını da görebileceğimizi hatırlatmamızda fayda var.

Piyasalar yeni haftaya satıcılı başladı

 

Altında ABD etkisi! Fiyatları geriletti

 

Sekuro Plastik ve Makina Takım sorusu

 

Petrol fiyatları haftaya düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)