E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda bugün---

Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün
25 Temmuz 2022 - 12:56 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler: Piyasalar yoğun veri akışının olduğu önemli bir virajda.

Hareketli bir haftayı geride bırakan piyasalar yoğun veri akışının olduğu önemli bir virajda. Başta ABD büyüme ve çekirdek enflasyon verisi gelecek. Bist tarafındaysa bilanço dönemi başlıyor.

Haftanın en önemli olayı 27 Temmuz günü FED haftalık politika faizini açıklayacak. Piyasalar beklentisi 75 bp artırım yönünde. 75 bp’lık artış piyasa fiyatlamasına yansıdığı için etkisi sınırı olacaktır. Powell’ın konuşması gelecek dönem hakkında bilgi vereceği için piyasada sert hareketlere neden olabilir.

Yeni gün başlangıcında, Asya piyasaları küresel ekonomik risk algısının düşmesiyle üç haftanın en yüksek seviyesinden gerilemeye başladı. Asya-Pasif hisselerinin MSCI endeksi Cuma günü 160 punanın üstüne çıkarak bir ayın zirvesini test etti ve bu sabah tepeden gelen satışlarla geriledi. ABD vadelileri kısıtlı negatif olarak güne başladı.

X30YVADE

Cuma günü alıcı bir açılışla beraber gün içerisinde 2797 seviyesine kadar yükselen viop endeksi günün son saaatlerinde satış baskısıyla 2759 seviyesinden kapattı. 2797 direnci henüz aşılabilmiş değil. Bu direncin aşılamamasından dolayı bazı teknik göstergelerde güç kayıpları izlenmeye başladı. 2740’ın altına gelmediği sürece yükseliş trendinin devam etmesini bekliyoruz. Ana direnç seviyemiz 2797, bu seviyenin kırılmasıyla hareketler tekrardan hızlanacaktır.

Altın ve gümüş analizi

THYAO hisse analizi

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL) teknik analizi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)