E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda beklentiler sürüyor---

Piyasalarda beklentiler sürüyor

Piyasalarda beklentiler sürüyor
05 Temmuz 2022 - 08:50 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Asya hisseleri, olumlu ekonomik veriler ve Çin-ABD geriliminin hafiflemesine ilişkin belirtilerle son zamanlardaki satışlara ara vermesiyle yükseldi, ancak küresel resesyon ve çok yüksek enflasyona karşı devam eden endişeler çoğu alıcıyı uzak tuttu.

Sert geçen altı ayın ardından dünya piyasaları, merkez bankalarının şahinliklerini geri çevirebileceklerine dair bir işaret bekliyor. ECB daha önce yaptığı açıklamalarda temel senaryosunun Euro Bölgesi ekonomisinde büyümenin bu yıl ve gelecek yıl yavaşlayacağını ortaya koyduğunu belirtirken, negatif senaryonun gerçekleşmesi halinde bir resesyon olabileceğini vurgulamıştı buna karşılık Rusya’nın Avrupa’ya doğalgazı tamamen kesmesi gibi bir durum gerçekleşirse Almanya'da değil tüm Euro Bölgesi'nde bir resesyon ile karşı karşıya kalabiliriz şeklinde konuştu. ECB, güney Avrupa'nın kırılgan ekonomilerini korumak için tahvil yeniden yatırım planını başlatıyor.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Nagel, ECB'nin ülkelerin tahvil getiri farkları için doğru değeri tespit etmesi neredeyse imkansız diye konuştu. Yükselen piyasaların politika sıkılaştırma
çalışmaları devam ediyor ; Avustralya Merkez Bankası faiz oranını 50 baz puan arttırdı ve %1,35 olarak açıklandı. MSCI'nin Japonya dışındaki Asya Pasifik hisseleri göstergesi %0,3 arttı.

ABD piyasaları dün tatil nedeniyle kapalıydı. S&P500 e-mini vadeli işlemleri %0,4 arttı. Döviz piyasalarında dolar endeksi 105,7'de sabit kaldı. ABD hazine tahvilleri tatilden sonra yükseliş gösterdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, artan yaşam maliyetleri ile başa çıkılabilmesi, fiyatların aşağı gelebilmesi için OPEC+ üyelerinin daha fazla petrol üretmeleri gerektiğini söyledi.

Norveç'te bir grevin petrol ve gaz üretimini kesintiye uğratması ve sıkı arz endişelerini arttırması beklenirken, Brent ham petrol vadeli işlemleri %2,4'lük bir artışın ardından %0,4 artarak 113,92$'a
yükseldi. ABD WTI ham petrolü, Cuma günkü kapanıştan itibaren %2.4 artışla varil başına 111.01$'a yükseldi. Dün ABD resmi tatili nedeniyle WTI için herhangi bir anlaşma yapılmadı.

Bu gün yurt içinde aylık fiyat gelişmeleri raporu, yurt dışında ise PMI verileri takip edilecek

Bakır fiyatlarında düşüş resesyon endişesiyle sürüyor

 

Demir fiyatları bir yılda yüzde 45 düştü

 

AB halka arz kurallarını gevşetiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)