E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB halka arz kurallarını gevşetiyor---

AB halka arz kurallarını gevşetiyor

AB halka arz kurallarını gevşetiyor
05 Temmuz 2022 - 08:33 borsagundem.com

Faizlerin yükselmesi, borçlanma imkanlarının azalması sonrası sermaye piyasalarının önemi artırıyor. AB, teknoloji finansmanını çekebilmek için halka arz kurallarını gevşetiyor


Avrupa Birliği, halka açıldıktan sonra kurucuların bir şirketin kontrolünü elinde tutmasını kolaylaştırarak Avrupa'daki derin teknoloji girişimlerinin sayısını artırmak istiyor.

Yeni bir dijital inovasyon stratejisi taslağına göre bu yılın ikinci yarısında açıklanması planlanan AB Listeleme Yasası, "kurucuların ve ailelerin listeleme sonrası kontrolü ellerinde tutmalarına, daha büyük miktarda fon toplamalarına ve listelemeyle ilgili faydalardan yararlanmalarına" izin verecek.

AB, ABD ve Çin'den çok daha az derin teknoloji firmasına sahip. Komisyon bunu, Avrupa'daki risk sermayesi piyasalarının "parçalanmış ve riskten kaçınan doğasına" bağlarken, krediler gibi geleneksel banka ürünleri, yeni başlayanların finansmanında öz sermaye finansmanı gibi alternatif kaynaklardan daha büyük bir rol oynuyor.

Halka arz şirketleri yarı yarıya değer kaybetti

 

Çin şirketlerinin halka arz planları askıya alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)