E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara Çin dopingi---

Piyasalara Çin dopingi

Piyasalara Çin dopingi
23 Eylül 2013 - 11:21 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Çin imalat sanayi verisinin beklenenden iyi çıkmasından olumlu etkilendi

Çin hisse senetleri, dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde imalat sanayi verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardında yaklaşık iki haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirirken, Avustralya doları güç kazandı. Avrupa hisse senetleri hafifçe gevşerken, bakır metallerdeki düşüşlere öncülük etti.
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, iki günlük tatilin ardından, Londra saati ile 08:16'da, yüzde 1.3 yukarıda seyrediyordu ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düştü ve euro,  Almanya seçim sonuçlarının Başbakan Merkel'in 1990'dan bu yana en büyük seçim zaferini kazandığını işaret etmesinin ardından yedi ayın zirvesi yakınında seyrediyor. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 yükseldi ve Avustralya doları yüzde 0.4 güçlendi. Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), Çin'in bakır ithalatının düşmesinin ardından yüzde 0.8 kaybetti.
Çin'de imalat sanayi endeksi Eylül ayında son altı ayın en yüksek seviyesine tırmandı ve iki çeyrek süren yavaşlamanın ardından dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki toparlanma sinyallerine katkıda bulundu. Çin'de piyasalar, Fed'in 18 Eylül'de beklenmedik bir şekilde varlık alımlarını azaltmak için ekonomide daha da iyileşme işaretleri beklediğini kaydetmesinden bu yana kapalıydı. Bugün çeşitli Avrupa ülkeleri ve Euro Bölgesi için imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi verileri açıklanacak. Euro Bölgesi'nde imalat sanayinin daha da büyümeyi göstermesi bekleniyor.
Hong Kong'da Bank of Communications Co. stratejisti Hao Hong, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Çin verisi, genişlemenin sürmekte olduğunu işaret ediyor," dedi ve "Ekonomik genişleme sürdüğü sürece, baskılanmış beklentiler tersine dönmeye başlayacak ve bu piyasa için olumlu" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)