E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar yön arayışında---

Piyasalar yön arayışında

Piyasalar yön arayışında
23 Mayıs 2023 - 08:56 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor


Borç tavanına ilişkin beklenen açıklamaların gelmeyişi, ABD-Çin arasındaki gerginliğin devam ediyor oluşu ve bu risklerin altında gölgelenen bankacılık sektörüne ilişkin gerginlik piyasaları yön arayışına itti.

ABD endeksleri karışık seyirle günü tamamladı. Dow Jones negatif tarafta kalırken S&P500 ve Nasdaq endeksi pozitif tarafta yer aldı. ABD vadeliler ise alıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri yataya yakın satıcılı işlem gördü.

Asya endeksleri güne pozitif başlasa da jeopolitik risklerin bir adım daha öne çıkmasıyla negatif işlem görmeye devam ediyor. Japonya’da imalat PMI 50,8, hizmet PMI ise 56,3 seviyesine yükseldi.

BIST100 Endeksi dünü 35.54 (% 0.79) puanlık düşüş ile 4.466 seviyesinden ve 49.662 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Dalgalı seyirle düşüş devam ediyor. Gün içinde gelen tepki alım denemeleri güç kazanamadı. Bankacılık hisselerindeki zayıflık borsanın geneline yansımış durumda. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam ediyor.

Bugün küresel PMI verilerini ve Richmond Fed imalat endeksini takip edeceğiz. Yarın ise Fed tutanakları gündemimizde olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Borsada seçim draması devam ediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 23/05/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)