E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar yeniden yön arayışına girebilir---

Piyasalar yeniden yön arayışına girebilir

Piyasalar yeniden yön arayışına girebilir
19 Haziran 2023 - 08:49 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD’de piyasalar haftanın son gününü sınırlı risk iştahıyla tamamlasa da haftalık bazda kazanımlar korundu. ABD endeksler %0,68 seviyesine varan düşüşle kapattı. ABD vadelileri ise karma görünümde. ABD endeksleri bugün resmi tatil nedeniyle kapalı.

Avrupa piyasaları %1’e yakınsayan yükselişle günü tamamladı.

Asya endeksleri %1,5’I aşan düşüşle fiyatlanıyor. Cuma günü gerçekleşen Çin kongresinde beklenen teşvik paketinin gelmemesi piyasalarda baskı unsuru oluşturdu. Çin ile ABD arasında ise politik görüşmeler ise devam ediyor.

BIST100 Endeksi Cuma günkü 20.00 (% 0.36) puanlık düşüş ile 5.475 seviyesinden ve 74.835 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ederken tepki yükselişi güç kazanamadı. Hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurları ve gösterge tahvil faiz oranındaki yükseliş devam ediyor.

Haftanın en önemli verileri dışarıda İngiltere enflasyonu, İngiltere Merkez Bankası kararı ve öncü PMI verileri olacak. İçeride ise TCMB politika faiz kararı olacak. Kurumumuzun beklentisi politika faizinin %20 seviyesine yükselmesi yönünde oluşurken piyasa beklentisi %15-%35 arasında yer alıyor.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

Merkez Bankası ciddi faiz artışı yapacak

 

Çin ekonomisine yönelik endişeler petrol fiyatlarını baskılıyor

 

Borsada yatırımcı sayısı artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)