E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar şükranlarını sunuyor---

Piyasalar şükranlarını sunuyor

Piyasalar şükranlarını sunuyor
23 Kasım 2023 - 09:09 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor


Küresel piyasalarda ABD’deki Şükran Günü tatili öncesinde yataya yakın pozitif bir seyir hakimdi.

Makroekonomik veri tarafına baktığımızda ise ABD’de dayanıklı mal siparişleri ekimde bir önceki aya kıyasla %5,4 azalışla 279,4 milyar dolara gerilerken piyasa beklentisi siparişlerin %3,2 düşerken ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 18 Kasım ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 24 bin kişi azalarak 209 bine düştü ve 227 binlik piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Bu tablodaki gelen veriler Fed yetkililerinden gelen açıklamalara rağmen talebe yönelik gevşeme eğilimi risk iştahını kısmide olsun açık konumda bırakıyor.

ABD endeksleri haftanın üçüncü işlem gününü yataya yakın pozitif tarafta tamamladı. ABD vadelileri ise yönsüz yataya yakın bir şekilde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, günü İngiltere haricinde yataya yakın pozitif tamamladı. Gayrimenkul sektörü %1,5 arttı.

Asya endeksleri, günü yataya yakın pozitif seyirde tamamladı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise hafif eksi tarafta işlem görmeye devam ediyor. Japonya tarafı ise tatil nedeniyle işlemlerine kapalı.

Bist100 endeksi, %0,74 değer kaybıyla 7.987,03 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplamda 84,61 milyar TL işlem hacmi gerçekleştirdi. En çok yükselen sektör grubu %4 ile finansal kiralama faktoring olurken en çok düşen sektör grubu ise %2,3 ile ulaştırma oldu. Endekse puan bazında en yüksek negatif etki ise Türk Hava Yolları, Bim Birleşik Mağazalar ve Mia Teknoloji hisselerinden geldi. Bugün TCMB saat 14:00’da açıklayacağı faiz kararında 250 baz puanlık bir faiz artışı bekleniyor. Olası senaryolarda 250 baz puan bir artırım gelmesi halinde piyasalarda bir geri çekilme görsek dahi TCMB’nin rezerv politikasından dolayı bunun süre uzun süre kalıcı olmayacağını 250 baz puanın altında bir faiz artırım gerçekleşmesi halinde ise piyasalarda kısa süreli bir volatiliteye sebep olabileceğini ancak genel yönün değişmeyeceği kanısındayız.

Bugün, ABD tarafı Şükran Günü Dolayısıyla tatil olurken Euro Bölgesi PMI verilerini ve Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanaklarını takip ediyor olacağız. İçeride ise TCMB faiz kararını izleyeceğiz.
BİST100 endeksinin yataya yakın başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)