E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar sarsıntıda. Yeni döngünün kazananı kim olacak?---

Piyasalar sarsıntıda. Yeni döngünün kazananı kim olacak?

Piyasalar sarsıntıda. Yeni döngünün kazananı kim olacak?
23 Şubat 2023 - 14:11 borsagundem.com

Bank of America, piyasaların bir sarsıntı geçirdiğini ve bu sarsıntının sürpriz bir kazananı olacağını iddia ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasaların bir kırılma ya da sarsıntı geçirdiği bir süredir dillendiriliyor. Yeni bir döngüye girildiğini düşünen Bank of America stratejistleri, geleceğin sürpriz bir kazanananı olacağı görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, 'eski ekonomi' hisse senetlerinin yeni döngünün kazananları olacağını düşünüyor.

Piyasalar sarsıntıda

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, eski ekonomiye dair hisse senetlerinin mevcut piyasa sarsıntısının ortasında rekor indirimlerle işlem gördüğünü düşünen Bank of America stratejistleri, bu durumu tarihsel veriler bağlamında değerlendiriyor.

Bank of America, piyasanın bir sarsıntı geçirdiğini ve bu sarsıntıda kökleri 'eski ekonomi’ye dayanan hisse senetlerinin yeni döngünün kazananları olacağını ilan ediyor.

Bankanın stratejistleri Çarşamba günü yatırımcılarıyla paylaştıkları notta, “Ayı piyasaları tarihsel olarak liderlik değişikliğiyle sonuçlandı. Bu da eski ekonomi sektörlerinin bu döngünün muhtemel kazananları olduğunu gösteriyor” diyor.

Kaybedenler, teknoloji ve büyüme hisseleri

Bu değerlendirme, piyasalar için kasvetli geçen bir yılın ardından geliyor. S&P 500 Endeksi, Fed'in agresif faiz oranı artışlarının ortasında 2022 yılında yüzde 20 oranında düştü. Ancak BofA stratejistleri, bu yıl yüksek faiz oranlarının acısını tüm sektörlerin hissetmeyeceğini söyleyerek, hasarın çoğunun teknoloji ve büyüme hisselerinde yaşandığına dikkat çekiyor.

Stratejistler, piyasanın bu alanlarının önceki yıllarda büyük miktarda sermayeden yararlandığını ve şimdi finansal koşullar sıkılaştıkça daha zor bir mücadeleyle karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Stratejistler, eski ekonomi hisse senetleri için bunun tam tersinin geçerli olduğunu söylüyor. “Eski ekonomi yani enerji malzemeleri ve konut gibi sektörler 10 yılı aşkın süredir sermayeden mahrum kaldı” diyen stratejistler, “Uzun süreli yetersiz yatırım, arz sorunlarına yol açtığı için sarkacın eski ekonomiye geri döndüğünü görüyoruz” şeklinde yazıyor.

Eski ekonominin intikamı

Stratejistler, bir durgunluğu görünüşte ertelemiş olması muhtemel olan sıkı iş gücü piyasası gibi güçlü ekonomik göstergelerin de kökenleri eski ekonomiye dayanan sektörler için yükseliş anlamına geldiğinin altını çiziyor.

Notta, “Şimdilik ‘sert iniş’ten ‘yumuşak iniş’ ya da ‘iniş yok’ anlatısına geçiş, resesyon riskinin en büyük riski fiyatlayan sektörlerin yani eski ekonomi sektörlerinin dışında fiyatlandırılması anlamına gelmelidir” deniliyor.

12 yıllık süper yükseliş döngüsü

Ek olarak notta, eski ekonomi sektörlerinin, S&P 500'ün geri kalanına kıyasla rekora yakın iskontolarla işlem gördüğü belirtiliyor. Stratejistler, eski ekonomideki yatırımların artık S&P 500'den yüzde 6 daha yüksek hisse senedi risk primi gördüğünü tahmin ediyor.

Bu, son döngüde rağbet görmeyen hisse senetlerinin yeni bir uzun vadeli boğa piyasasına girdiğini söyleyen diğer Wall Street yorumcularının görüşünü yansıtıyor. Goldman Sachs Emtia Şefi Jeff Currie de, teknoloji ve diğer büyüme hisselerindeki serbest düşüşü 'eski ekonominin intikamı' olarak nitelendiriyor ve enerji ve emtia gibi alanlarda arz sorunlarının yaklaşık 12 yıl sürebilecek bir yükseliş süper döngüsüne yol açacağını tahmin ediyor.

Anketler de borsalarda sıçrama görüyor

 

Küresel borsalarda ‘yumuşak iniş’ ihtimali kalmadı

 

Borsalarda yükseliş senaryoları artıyor

 

Wall Street, Fed’i ciddiye almaya başlıyor

 

Fed reçeteyi tekrarladı

 

“Fed’in için enflasyon, büyüme ve resesyondan daha önemli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)