E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar normalleşme çabasında---

Piyasalar normalleşme çabasında

Piyasalar normalleşme çabasında
06 Haziran 2023 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Piyasalarda borç tavanına ilişkin belirsizliğin bitmesiyle ABD 2 yıllık tahvil getirilerindeki ve dolar endeksindeki geri çekilmeyi takip ettik. Ancak, borç tavanı limitinin yükseltilmesine rağmen bu borçlanmanın nasıl sağlanacağına yönelik yol haritasının belli olmaması ve PMI verilerindeki geri çekilmenin etkisiyle piyasalardaki risk iştahını azaltıyor.

ABD endeksleri yataya yakın %0,60’a varan düşüşle günü sonlandırdı. S&P500 endeksi 9 ayın zirvesinden geri çekildi. ABD vadeliler ise yataya yakın karma bir görünümde.

Avrupa endeksleri %1’e varan düşüşle günü sonlandırdı. Petrol fiyatlarındaki geri çekilmeye bağlı olarak enerji şirketleri %0,7 kadar değer kaybetti. Bölgede hizmetler PMI verisi gücünü koruyor. Doğalgaz vadeli fiyatları ise Asya’dan gelebilecek bir talep beklentisiyle %20 yükseldi ve 27€ seviyesine kadar yükseldi.

Asya endekslerinde Çin’in teşvik haberlerinin etkisiyle pozitif işlem görüyor. G.Kore’de ise piyasalar kapalı. Petrol fiyatları ise OPEC+ toplantısındaki Suudi Arabistan’ın arz kesintisi haberilerinin etkilerini yitirdiğini görüyoruz.

BIST100 Endeksi dünü 257.69 (% 5.04) puanlık yükseliş ile 5.372 seviyesinden ve 102.239 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste hacim artışıyla birlikte genele yayılan çıkış rallisi sürüyor. Döviz kurlarında yükseliş ise sürüyor. Gösterge tahvil bonoda satışlara bağlı faiz artışları devam ediyor.

Bugün Almanya’dan perakende ve Euro Bölgesi fabrika siparişlerini takip edeceğiz. İçeride ise reel efektif döviz kuru verisini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatları 4 haftanın zirvesine yakın

 

Kripto paralarda büyük kayıp

 

Günün önemli şirket haberleri 06/06/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)