E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar için yoğunluk başlıyor!---

Piyasalar için yoğunluk başlıyor!

Piyasalar için yoğunluk başlıyor!
13 Ağustos 2013 - 09:13 borsagundem.com

Küresel piyasalarda bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar devam edecek yoğun veri takvimi takip edilecek

Küresel piyasalarda bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar devam edecek yoğun veri takvimi takip edilirken, yurt içinde dün izlenen pozitif ayrışma, BIST 100 endeksinin analistlerin dikkati çektikleri 74.500 seviyesinin üzerinde kapanış yapılmasını sağladı.
ABD'de Dow Jones endeksi dün yatay bir seyir izleyerek önceki kapanışa göre yüzde 0,04 oranında düşüşle 15.420 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi de yüzde 0,12 geriledi. Nasdaq endeksi ise günü yüzde 0,27 oranında yükselişle tamamladı. Analistler, bugün açıklanacak temmuz ayı perakende satışlar ve haziran ayı işletme stokları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik olarak özellikle S&P 500 endeksinin 1.680 puanın üzerinde kalması durumunda yükseliş isteğinin korunacağını, aksi durumda satış baskılarının artabileceğini kaydediyor.
Avrupa tarafında ise Almanya'da eylül ayında yapılacak genel seçimlerle ilgili haber ve açıklamalar yavaş yavaş gündemde üst sıralara tırmanırken, piyasalar bugün Almanya'da açıklanacak ZEW güven endeksi ile Avro bölgesi sanayi üretimi verisini takip edecek. Dün Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,25 oranında yükselişle tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,12, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,14 oranında değer kaybetti.
Bugüne gelindiğinde Japonya'da açıklanan verilerin beklentilerden iyi olmasıyla Nikkei 225 endeksinin yüzde 2,20 oranında yükseliş kaydettiği görülürken, uluslararası piyasada doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında sınırlı da olsa değer kaybetmesi dikkati çekiyor. Dün küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışan BIST 100 endeksi, özellikle banka hisselerinde görülen güçlü alışların etkisiyle günü analistlerin kritik olarak nitelendirdikleri 74.500 puanın üzerinde 75.375 puandan tamamladı. Kısa vadeli teknik görünümün bu kapanışla pozitife döndüğünü ifade eden analistler, bugün Hazine'nin düzenleyeceği iki ihalenin ve yurt dışında açıklanacak verilerin takip edileceğini belirtiyor. Endeksin 77.000 seviyesindeki güçlü direncinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, olası düşüşlerde ise 74.500 seviyesinin destek konumuna gelip gelmeyeceğinin pozitif görünümün devam etmesi açısından önemli olduğunu kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
09.00 Almanya, temmuz ayı TÜFE
11.30 İngiltere, temmuz ayı TÜFE
12.00 Avro bölgesi, haziran ayı sanayi üretimi
12.00 Almanya, ağustos ayı ZEW güven endeksi
15.30 ABD, temmuz ayı perakende satışlar
17.00 ABD, haziran ayı işletme stokları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)