E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar G7 Liderler Zirvesi'ne odaklandı---

Piyasalar G7 Liderler Zirvesi'ne odaklandı

Piyasalar G7 Liderler Zirvesi'ne odaklandı
08 Haziran 2018 - 09:46 borsagundem.com

Küresel piyasalar, Kanada'da bugün başlayacak ve 2 gün sürecek dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkeden oluşan G7 Grubu'nun Liderler Zirvesi'ne odaklandı

Küresel piyasalarda, Kanada'da bugün başlayacak ve 2 gün sürecek dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkeden oluşan G7 Grubu'nun Liderler Zirvesi'nden gelecek haber ve açıklamalar yakından takip edilecek.

Son dönemde ülkeler arası ticarete ilişkin korumacılık eğiliminin artması dolayısıyla belirsizlikler artarken, bu durum küresel piyasalarda risk iştahının azalmasını da beraberinde getirdi. Böyle bir ortamda Kanada'da toplanan G7 Grubu'nun gerçekleştireceği Liderler Zirvesi'nden gelecek haber ve açıklamaların, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Analistler, G7 Liderler Zirvesi öncesi ABD ve diğer ülkeler arasında ticarete ilişkin belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle risk iştahının azaldığını, bu durumun pay piyasalarında baskı yarattığını belirterek, bugün zirveden gelecek açıklamaların önem taşıdığını, ABD'de açıklanacak toptan eşya stoklarının da takip edileceğini bildirdi.

Avrupa tarafında, çarşamba günü Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergileri uygulamaya başlamasına karşı misillemenin temmuz ayında yapılmasını öngören kararı onaylamasının ardından Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Peter Praet de bankanın tahvil alımlarını bu yıl sona erdirmeyi gelecek hafta ele alacağını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)