E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed'i görmezden geliyor---

Piyasalar Fed'i görmezden geliyor

Piyasalar Fed'i görmezden geliyor
08 Ağustos 2023 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Fed yetkililerinden enflasyon odaklı açıklamaların gelmesi piyasalarda baskıya yol açması beklenirken piyasalar ise bilançolardaki beklentileri satın almayı tercih ediyor.

ABD endeksleri %1’in üzerinde yükselişle günü sonlandırırken vadeliler ise %0,30 civarında satıcılı konumda yer alıyor.

Avrupa endeksinde sınırlı hareketlerle günü sonlandırdı. Demir cevherindeki düşüş madencilik hisselerini %0,1 geri çekerken sağlık hizmetleri sektörü %0,8 yükseldi. Öte yandan Almanya’dan gelen sanayi üretimi verisi %0,5 daralma beklentisinin altında %1,5 daraldı.

Asya endeksleri karma bir görünümde işlem görüyor. Çin’den gelen ticaret verileri temmuzda ihracat tarafında %12,5 düşüş olan piyasa beklentisinin altında %14,5, ithalat ise %5,0 olan piyasa beklentisinin altında %12,4 daraldı. Ülkedeki ticaret verilerinin zayıflığı teşvik beklentilerinde tekrar artış kaydetti.

BIST100 Endeksi dünü 69.53 (% 0.94) puanlık yükseliş ile 7.470 seviyesinden ve 124.994 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Ulaştırma sektörü (Türk Hava Yolları, Pegasus) dünkü çıkışta lokomotif işlevi gördü. Bazı holding hisselerinde yüksek primler görülürken bankacılık hisseleri genelde zayıftı. Hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurlarında yatay hareket yerini hafif yükselişe bırakmaya başladı.

Bugün Fed yetkililerinin konuşmalarını ve ABD’den gelecek olan ticaret dengesi verilerini takip edeceğiz. İçeride ise bilanço takvimi piyasalardaki gündemimizde yer alıyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar enflasyon ve resesyon ikileminde yön arıyor

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (08.08.2023)

 

Bir şahin bir güvercin söylemler piyasalarda yön bulmayı zorlaştırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)