E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar boğa rüyasından korona gerçekliğine uyanıyor---

Piyasalar boğa rüyasından korona gerçekliğine uyanıyor

Piyasalar boğa rüyasından korona gerçekliğine uyanıyor
24 Şubat 2020 - 15:06 borsagundem.com

Korona virüsün küreselleşmesi korkusu ve Asya endüstri devlerinde dönmeyen çarklar dünya ekonomisini krizin daralmanın eşiğine kadar getiriyor. Wall Street'te piyasa açılışında keskin bir düşüş bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya piyasalarında keskin düşüşlerde ve ABD’deki vadeli hisse senetleri piyasasında korona virüsün genişleyen etkisi görülebiliyor. Bu durum aynı zamanda virüs sonrasında piyasalarda hızlı geri dönüş beklentilerini yavaş yavaş yok etmeye başladı. Moral bozucu haberlerin ardından Wall Street açılışında keskin bir düşüş bekleniyor.

Bu durum özellikle metal bazlı ham maddeler görünüyor. Çin ekonomisi halen virüs nedeniyle kapalı durumda. Karantinanın etkisinin devam ettiği Uzakdoğu devi dünya demir cevheri ve bakır ekonomisinin yarısının döndüğü yer. Bu durum sektörü oldukça savunmasız hale getiriyor. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi yarıya yakın bir kapasiteyle çalışıyor. 

Yatırımcılar gelecekteki piyasa göstergelerine ilişkin üç farklı teori yürütüyor. İlk olarak, virüs önümüzdeki haftalarda kontrol altına alınacak. İkincisi, Pekin ağır mali ve parasal teşvikler çıkaracak. Son olarak, virüs tarafından etkilenen bu talep kayıp oluşturmayacak sadece ertelenecek. Ne yazık ki, bu teorilerin hiçbiri kesin değil.

Dow Jones vadeli işlemler piyasasında 700 puanlık bir gerileme söz konusu. Krizin küreselleşmesiyle beraber küresel lojistiğin de büyük bir yara alması söz konusu. Bu durum da boğa piyasasını uzatmalı olarak sürdürmeye çalışan Wall Street’in korona virüsün oluşturduğu gerçekliğe uyandırmasına neden olma ihtimali çok yüksek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)