E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bekle gör modunda ---

Piyasalar bekle gör modunda

Piyasalar bekle gör modunda
21 Haziran 2023 - 08:54 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Bugün Powell’ın kongrede sunum yapması bekleniyor. Saat 17:00’de başlayacak sunum öncesinde risk iştahının az olduğunu söyleyebiliriz. Bu sunumda özellikle planlanan faiz artırımlarının ne zaman yapılacağına yönelik bir yönlendirme aranacak.

ABD endeksleri %0,70’e varan satıcılı bir seyirle seansını sonlandırdı. ABD vadeliler yataya yakın satıcılı konumda.

Avrupa endeksleri %1’e varan sınırlı değer kaybıyla günü tamamladı. Otomotiv hisseleri %1,4’e varan değer kaybı düşüşlere öncülük etti.

Asya endekslerinde Japonya hariç risk iştahı kesilmiş olduğunu görmekteyiz. Çin’den beklenen teşvik adımlarının atılmaması ve faiz indirimlerinin beklentilerin altında kalması bölge piyasalarında baskı oluşturmaya devam ediyor. G.Kore’de üretici enflasyonu nisanda %1,6’dan %0,6 seviyesine geriledi.

BIST100 Endeksi dünü 17.70 (% 0.34) puanlık düşüş ile 5.251 seviyesinden ve 60.018 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’daki düşüşte özel bankacılık hisselerinde pozitif ayrışma görüldü. Düşüşün dün itibariyle ivme kaybetmesi nedeniyle hisse bazlı hareketlilik önceki günlere göre daha yoğundu. Döviz kurları ve gösterge tahvil faiz oranında yükseliş eğilimi korunmasına rağmen daha sakin bir görünüm vardı.

Bugün Powell’ın sunumu dışında İngiltere’den enflasyon verilerini, içeride ise kapasite kullanım oranını takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

Petrol fiyatları 'şahin Fed' beklentisiyle yükseliyor

 

Bakır fiyatları 2 ayın zirvesinde

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL21 Haziran 2023 09:52

    Ben asla ve asla bekleyemem.Riski çok severim her gün düştükce alıyorum çünkü hisse senetleri fiyatları döviz bazında çöp fiyatlarda.