E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı---

Piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı

Piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı
09 Mayıs 2023 - 08:54 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Piyasalara etki edecek dünün özelinde bir gelişme yoktu ve piyasaların ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandığını söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde karma yönsüz bir seyirle günü tamamladı. Yerel bankalardaki mini rallinin devam etmediğini gözlemledik. ABD vadelileri satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri sınırlı iyimserlikle seansı sonlandırdı. Almanya’dan gelen sanayi üretimi aylık bazda %2,4’ten -%3,4 seviyesine geriledi. Bu veri, 1 yılımn en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Doğalgaz vadelileri ise haftalık düşüş serisiyle 36€ seviyesine kadar düştü.

Asya endekslerinde Nikkei ve Şanghay pozitif tarafta yer alırken Hong Kong ve Kospi negatif tarafta yer alıyor. Öte yandan Çin’den gelen ticaret verilerinde ihracat %8,5 yükselirken ithalat %7,9 seviyesinde düştü. Ülkede cari fazla 90 milyar$ olarak gerçekleşti.

BIST100 Endeksi dünü 161.18 (% 3.66) puanlık yükseliş ile 4.561 seviyesinden ve 42.315 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki düşüş hareketi sert tepki alımlarıyla karşılaştı. Banka hisseleri öncülüğündeki yükseliş genel yaygınlık gösterdi. İşlem hacmi artışı önceki günlerin üzerinde gerçekleşse de ortalamaların altında kaldı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi korunmakla birlikte ivme kaybı görülüyor.

Bugün Fed ve AMB yetkililerinin konuşmalarını takip edeceğiz. Yarın 15:30’da ABD’den gelecek olan enflasyon verisinin %5.0 seviyesinde sabit kalması beklenirken çekirdek enflasyonun %5.6’dan %5.5’e gerilemesi bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif açılış bekliyoruz.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları (09/05/2023)

 

Günün önemli şirket haberleri 09/05/2023

 

Borsa uzun süre sonra günü yeşil tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)