E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada satıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada satıcılı açılış bekleniyor

Piyasada satıcılı açılış bekleniyor
22 Aralık 2021 - 08:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapması bekleniyor.


Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.859 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 187 kişi olduğu açıklandı.

Borsa İstanbul, BİST50 Endeksinde yer alan paylara son iki seansta getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta da uygulanmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türk Lirası’na teşvik paketi hakkında yaptığı konuşmada, “Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir. Türkiye tarihi fırsatı değerlendirecek. Makroekonomik istikrarı sağlayarak, üretimi, ihracatı artıracağız ve cari açığı çözeceğiz. Yüksek büyüme, düşük cari açık: Modelimizin temeli budur.” dedi.

Nebati: Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'de en güvenilir insanların başında. Söylediği bir şey mutlaka karşılığını buluyor .

Nebati: Şimdi fiyatlamalar yapıldı. Fiyatlar toparlanırken fiyatları çekmeyenler, çok net söylüyorum, fırsatçılık yaparsan, ülkeye zarar verecek adımlar atarsan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın nasıl bir bakanlık olduğunu anlayacaksın!

TCMB, döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının hesap sahibinin talebi üzerine Türk Lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verdiğini duyurdu.

TCMB ihracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla Banka nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul VİOP’ta TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirileceğini bildirdi.

TBB Başkanı Çakar, doğrudan TL vadeli mevduat açıldığında ise kur farkının Hazine tarafından karşılanacağını duyurdu .

Elektrik enerjisi satışında TRT payı kaldırıldı .

Almanya'da artan omicrona karşı yeni salgın önlemleri kararlaştırıldı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere ve ABD’de büyüme verileri açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12:00'de Partisinin Grup toplantısında konuşacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksinde volatilitedeki yükseklik sürüyor. Aralık ayındaki faiz indirimi sonrasında Dolar / TL’nin de 18,35’li seviyelere kadar yükselmesinin ardından Cuma günü ve Pazartesi günü endekste Mart ayından bu yana ilk kez BİST100’de devre kesiciler çalıştı. Pazartesi günü gerçekleşen Kabine’nin ana gündem maddesi kurdaki yükseliş ve stokçuluk olacağının düşünülmesi ardından, Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan mikrofonların başına geçti. Erdoğan, Türk Lirasını Özendirme Paketi’ni açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa, aradaki fark vatandaşımıza ödenecek.'' açıklamasında bulundu. Dolar / TL açıklamalar ardından 18,00’li seviyelerden 11’li seviyelere kadar geriledi. Pazartesi günü VİOP akşam seansının normal seans kapanışının 53,50 artışla kapanmasına ek TL’nin değer kazanması için uygulanacak ekonomi paketiyle birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe pozitif başlangıç yaptı.

Ancak endeksteki yükseliş çok uzun sürmedi. TL’nin dolar karşısında değer kazanmasına rağmen, sert geri çekilen kur sanayi sektörü paylarını olumsuz etkiledi. Endekste devre kesiciler tekrar çalıştı. Piyasadaki belirsizlik ortamı ile BİST100 endeksi günü negatif tamamladı. TL’nin değer kazanması ve tahvil faizlerindeki aşağı yönlü seyir ile birlikte bankacılık endeksi yatay kaldı.

Kurlarda düşüş sürüyor

 

Mia Teknoloji ve Bursa Çimento sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)