E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada pozitif başlangıç bekleniyor---

Piyasada pozitif başlangıç bekleniyor

Piyasada pozitif başlangıç bekleniyor
24 Aralık 2021 - 08:27 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 18.771 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 168 kişi olduğu açıklandı.

BİST50 Endeksinde yer alan paylarda 20/12/2021 ile 23/12/2021 tarihleri arasında uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının 24/12/2021 tarihli seansta da uygulanmasına karar verilmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dolara Merkez Bankası ve Hazine üzerinden müdahale iddialarına “Ya Türkiye olayları oturup kendi başına izleyecek, elindeki bütün enstrümanları pozitif yönde kullanmayacak kadar beceriksiz bir ülke mi? İhtiyacı olan her türlü enstrümanı kullanır” dedi.

Nebati: Yüksek büyüme-düşük cari açık hedefiyle yola devam edeceğiz .

Nebati: Ülkemiz üzerinde oyun oynanmasını engelliyoruz. 3 günde kendi imkanlarımızla dövizde bu noktaya geldik. Faiz artırılmalı diyenlere tokat gibi bir yanıt oldu. Düşük cari açıkla yüksek büyüme gerçekleştirebiliriz. Üç günde finansal istikrarı sağladık . Düne kadar yüksek faiz kesin çözümüdür diyenlere de tokat gibi bir cevap oldu. Yüksek faiz söylemi de aslında öğretilmiş bir yanlıştır.

Nebati: Özel bankalar dolarizasyondan memnun değiller. Özel banka yöneticilerinden teşekkür alıyoruz. Dövizdeki köpükten yanan küçük yatırımcı oldu. Mevduata geçiş sabah 10 milyar TL'ydi .

MÜSİAD: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler piyasalara olumlu yansımış ve kısa süre içerisinde Türk Lirası’nda ciddi değer artışı kaydedilmiştir. Bu çerçevede tüm iş dünyasını fiyatlarında indirim yapmaya davet ediyoruz

ABD Başkanı Biden, Çin'in zorla çalıştırma yoluyla üretim yaptığına dair iddialar nedeniyle Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatını yasaklayan yasayı onayladı.

ABD ve Japonya silahlı kuvvetleri, Tayvan'da olağanüstü bir durum yaşanması halinde ortak bir operasyon planı için taslak hazırladı

İngiltere’de coronavirüs salgınında son 24 saatte bildirilen vaka sayısı salgının başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ne Olacak?

Yurt içi piyasalarda Turizm İstatistikleri açıklanacakken, yurt dışı piyasalar Noel tatili nedeniyle kapalı olacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel ekonomideki toparlanmanın, Omicron dalgasını atlatacağına dair artan güven ortamı, hisse senetlerindeki yükselişi hızlandırdı. Çarşamba günü yayımlanan çalışmalar, Omicronla enfekte olan kişilerde hastanede tedavi ve şiddetli hastalık riskinin Delta’ya göre daha az olduğunu ileri sürdü. Pozitif hissiyatı destekleyen diğer unsur, bu hafta açıklanan ABD’de tüketici güveninin Aralık ayında ilerleme kaydederek ABD ekonomisindeki toparlanmanın güçlü bir şekilde devam ettiğini göstermesi oldu.
Hafta başında 18,40 seviyesine çıkarak rekor kıran dolar kuru açıklanan yeni paketle beraber bu hafta %40'dan fazla geriledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, daha sonra detayların da paylaşıldığı yeni pakette vatandaşın TL'yi kullanması için fırsatlar sunuldu. Buna göre bankalar en az politika faizi kadar TL mevduatına faiz verecek ve vadeli süreçte dövizde yükseliş olması durumunda da aradaki fark yine vatandaşın hesabına eklenecek. Döviz mevduatlarında bu uygulama ile son haftada oldukça yüksek çözülme olduğu görülüyor. Perşembe günü gerilemeye devam eden dolar kuru 12,3'e kadar yükseldikten sonra %15'i aşan düşüşle 10,28 seviyesini gördü. Borsa İstanbul tarafında ise 4 gündür uygulamaya alınan up-tick rule kuralı da keskin satışlara engel olunamadı. Endekste 60 g HO'yı yakından takip edeceğiz. Satışların derinleşmesi durumunda 1.670 seviyesini destek olarak ön görüyoruz.
 
VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe 1.904 - 2.099 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.992 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 55.890 azalarak 245.837 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.130 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.120’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.895 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.050 ve 2.120 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.945 ve 1.895 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Kurlar haftanın son gününde yükselişte

 

Altında resesyon endişesi

 

Asya borsaları 'Noel öncesi' pozitif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)