E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDövizde seyir de gündem de sakin---

Dövizde seyir de gündem de sakin

Dövizde seyir de gündem de sakin
26 Ocak 2021 - 08:15 borsagundem.com

Gündemde önemli verilerin bulunmadığı yeni günde fiyatlamalar da sakin seyirde. Dolar/TL 7,41-7,42, euro ise 9 lira seviyesinden değerleniyor.

Dün 7,40 sınırında hareket eden dolar / TL, bugün de benzer seviyelerde. Dolar / TL 7,41-7,42 olan değer değerlenirken euro 9 TL seviyesinden karşılık buluyor.

Yurt içi ve yurt dışında çok başka bir veri bulunmuyor. Türkiye'de Hazine'nin gerçekleştireceği değişim ihaleleri takip edilirken, yurt dışında ABD'nin şirket tahminlerioları çıkıyor.

08.10 dolar / 7,4212 TL, euro / 9,0041 TL seviyesinden işlem gördü.

ABD'DE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD'de Demokrat Başkan Joe Biden'ın Maliye Bakanlığı koltuğuna aday gösterdiği ABD Merkez Bankası'nın (FED) eski başkanı Janet Yellen, ülkenin ilk kadın Maliye Bakanı olarak Senato'da onaylandı.

ABD Başkanı Joe Biden, göreve geldiği günden beri ABD ekonomisini canlandırmak için yaptığımız çalışmalara değinerek çoğunun zor durumda olduğunda ve acil olarak yardım edildiğini söyledi.

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden, yeni korona virüs teşvik paketinin büyük olasılıkla önümüzdeki 2 hafta içinde Kongre'nin önüne getirileceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın Brezilya, İrlanda, Birleşik Krallık ve 26 Avrupa ülkesine seyahat yasağını Kovid-19 ile mücadele içinde yeniden uygulayacağını açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı Denetleme Dairesi Başkanı Michael E. Horowitz, ABD Başmüfettişliği (OIG) eski veya görevine devam eden herhangi bir Adalet Bakanlığı (DOJ) memurunun geçen sene yapılan

Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını değiştirmeye çalışıp çalışıp çalışmadığını öğrenmek için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Biden'in Çin'e sorgusuz sualsiz kaldırılıp kaldırılmasına karar vermediğini söyledi.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de Philadelphia Fed imalat dışı aktivite endeksi (16.30), FHFA konut piyasası endeksi, S&P Case Shiller Ulusal Konut Fiyatları endeksi (17.00), Conferance Board tüketici güven endeksi, Richmond Fed imalat endeksi (18.00), Dallas Fed Teksas Hizmet sektörü endeksi (18.30) ve 5 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek.

ABD Merkez Bankası(Fed) iki gün sürecek faiz toplantısına başlayacak.

Fed'in faiz kararı yarın TSI 22.00'de açıklanacak.

ABD'de bugün Apple, General Electric, Johnson & Johnson ve Lockheed Martin, Pfizer ve 3M bilançoları takip edilecek.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Davos toplantısında konuşma yapacak (13.00).

Brüksel'de AB Genel İlişkiler Konseyi Toplantısı gerçekleştirilecek.

Avustralya ve Hindistan piyasaları tatil nedeniyle kapalı bulunuyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde tek veri TÜİK tarafından açıklanacak olan motorlu kara taşıtları birkaç olacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dünkü iki değişim ihalesinin ardından bugün de iki değişim ihalesi yapacak. Hazine 19 Mayıs 2021 itfalı değişken faizli ve 9 Haziran 2021 itfalı kuponsuz kağıtlardan yapacağı karşılık 13 Kasım 2030 itfalı sabit kuponlu tahvil yapacak.

TBMM Genel Kurulu, 2021'in ilk toplantısını gerçekleştirecek.

ABD'de bir ilk! Senato Yellen'ın Hazine Bakanlığı onayladı

Kovid-19 teşviklerinin gecikeceği haberi ABD borsalarını frenledi

ABD'den Avrupa ve İngiltere'ye seyahat kısıtlaması

Avrupa borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapattı

IMF, Türkiye'nin büyüme beklentisini açıkladı

Asya borsaları Güney Kore liderliğinde geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)