E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada kısa vadeli görünüm olumlu---

Piyasada kısa vadeli görünüm olumlu

Piyasada kısa vadeli görünüm olumlu
11 Haziran 2021 - 08:34 borsagundem.com

Finans Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD'de enflasyonun beklentilerin üzerinde açıklanması küresel piyasalarda risk iştahında azalmaya neden olmadı. Enflasyondaki yükselişin geçici olabileceğine yönelik beklentiler mevcut iken, Fed tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik olarak temkinli duruşunu koruyabilir. TL ise toparlanma eğiliminde iken, görece olumlu seyir izliyor.

BIST 100 Endeksi olumlu seyrine devam ederken, 1460 direncinin üzerine yöneldi. Endeksin bu sabah güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. TL'deki toparlanma endeksin performansı açısından olumlu. 1460-1465 hedef direnç bölgesi olarak geçerli iken, bu dirençlerin aşılması yükselişin ivme kazanması açısından önemli. 1450 destek haline gelirken, 1437 sonraki destek seviyesidir. Endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade amaçlı pozisyonlar korunabilir görüşündeyiz.

TL'deki toparlanma 10 yıllık tahvil faizinde geri çekilmeye neden oldu. Gösterge ve 10 yıllık tahvilde %18-%19 bandındaki hareket devam edebilir. TL'nin seyri etkili olacaktır. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 370 seviyesine gerilemiş durumda. ABD 10 yıllık tahvil faizi aşağı yönlü seyir izlerken, %1,44 seviyesinin altına düşüş gösterdi.

EUR/USD, ABD'de enflasyon verileri ve ECB toplantı kararı sonrasında belirgin bir değişim göstermedi; 1,2150-1,22 bandındaki hareketine devam ediyor. Paritenin 1,2150 desteğinin üzerinde kalması kısa vadeli olumlu görünüm açısından önemli. 1,22 direnç olarak korunurken, 1,21 ikincil destek olarak takip edilebilir. TL toparlanırken, gelişmekte olan ülke para birimlerine görece olumlu seyir izliyor. Dolar kurunda 8,57'nin altına yönelim ile birlikte bu seviye direnç haline geldi. 8,35 ve 8,30 destek seviyeleri olarak izlenebilir. EUR/TL'de 10,18 destek, 10,35 ise direnç seviyeleri olarak belirtilebilir.

Petrol fiyatları olumlu seyrini koruyor. Brent petrolün 70,5 dolar desteğinin üzerinde kalması takip edilebilir. Altın ons fiyatları 1900 dolar direncinin altındaki seyrine devam ediyor. Bu seviyenin üzeri yükselişin 1917 Dolar direncine doğru hız kazanması için izlenebilir. 1870 dolar desteği ise kısa vadeli olumlu görünüm açısından önemli. Gram altında 510 TL destek konumunda iken, 520 TL ve 525 TL direnç olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi'nde kısa vadeli görünüm olumlu. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Piyasada alıcılı açılış bekleniyor

 

Altında enflasyon sonrası pozitif görünüm sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)