E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında enflasyon sonrası pozitif görünüm sürüyor---

Altında enflasyon sonrası pozitif görünüm sürüyor

Altında enflasyon sonrası pozitif görünüm sürüyor
11 Haziran 2021 - 08:15 borsagundem.com

Ons altın, enflasyonun geçici olacağına dair beklentilerle kazançlarını korurken, gram altında dolar/TL'deki gerileme ağır bastı

Altın fiyatları, yatırımcıların beklenenden yüksek gelen enflasyonun geçici olacağını düşünmesiyle kazançlarını korurken, yurtiçinde gram altın dolar/TL ’deki düşüşün küresel altın fiyatlarından yüksek olmasıyla 520 TL’nin altına geriledi.

ABD'de enflasyon Mayıs ayında beklentileri aşarak yıllık yüzde 5 olarak gerçekleşirken aylık yüzde 0,6 olarak gerçekleşti. Enflasyon en son Ağustos 2008'de bu seviyelere ulaşmıştı.

Haftaya yüzde 1,55 civarında başlayan 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi açıklanan enflasyon verisi sonrasında yüzde 1,43’e kadar geriledi.

Son 4 haftadır yükselişte olan ons altın 4 Haziran haftasını kayıpla kapatırken, bu haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor. Sene başından bu yana kayıplarını silmesine rağmen bir türlü kazanç bölgesinde tutunamayan ons altın, 1.899 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram altın, haftaya 526 TL civarında başladıktan sonra ons altın fiyatlarından çok dolar/TL’deki hareketleri takip ederek 514 TL’ye kadar geriledi. Yılbaşından bu yana yüzde 13,4 oranında yükselen gram altın, dolar/TL’deki yükselişin de desteğiyle zirveye çıkmıştı.

Petrol, 80 dolara çıkar mı?

Asya borsaları karışık seyirde

ABD'de enflasyon beklentileri aştı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)