E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış beklentisi hakim oluyor---

Piyasada hafif alıcılı açılış beklentisi hakim oluyor

Piyasada hafif alıcılı açılış beklentisi hakim oluyor
05 Mayıs 2021 - 09:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

  • Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 28.977 artarak 4.929.118’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.483 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 336 kişi artarak 41.527’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.554.037.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefonda görüştü. Erdoğan ile Selman görüşmesinde Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri ele alındı .
  • 8 ve 15 Mayıs’ta yaş sebze, meyve, fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak.
  • Hazine Bakanı Janet Yellen, bir röportajda ABD ekonomisinin yüksek hükümet harcamaları nedeniyle aşırı ısınmasını önlemek için faiz oranlarının ılımlı bir şekilde artması gerekebileceğini söyledi.
  • Yellen, faiz artırımının "öngördüğü ya da önerdiği" bir şey olmadığını söyledi .
  • Yellen: Herhangi bir enflasyon problemi olacağını düşünmüyorum. Ama bir problem olur ise Fed bunları düzelteceğine güvenilebilir.
  • ABD Başkanı Biden: Haziran ayında Putin ile görüşmeyi bekliyor ve umut ediyorum .
  • Avrupa Birliği, Çin ile varılan yatırım anlaşmasının onay süreci çabalarını askıya aldı .
  • ABD'nin eski Başkanı Trump, "2024 seçimlerine ilişkin kararım hakkında doğru zamanda bir duyuru yapıyor olacağım" dedi.
  • IMF Başkanı Georgieva bu yıl kurumlar vergisi konusunda küresel bir anlaşma için iyimser olduklarını söyledi.


Ne Olacak?

  • Yurtiçinde TCMB Beklenti Anketi açıklanacak.
  • Yurtdışı piyasalarda PMI verileri, ABD’de ise Tarım Dışı İstihdam ön planda olacak.
  • Çin ve Japonya’da piyasalar kapalı olacak.
  • TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
  • Türk heyeti, 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde Mısır'ın başkenti Kahire'de temaslarda bulunacak. Türk heyetinin, Kahire'de Mısırlı yetkililerle yapacağı görüşmelerde ikili ilişkilerin normalleştirilmesi ele alınacak .
  • Bakan Bilgin: Nisan ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini bugün hesaplara yatırıyoruz.
  • Yellen, Cuma günü Beyaz Saray basın toplantısında yer alacak .
  • Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.


BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Dünyada ve Türkiye’de aşılama çalışmaları ve Avrupa tarafından güçlü gelen İmalat PMI verileri risk iştahını artırdı. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %1,60 seviyelerine kadar geri çekilmesi gelişmekte olan ülkelerin varlıklarına pozitif yansıyor. Ayrıca gelişmekte olan ülkelerin piyasaları güçlü büyüme ve genişleyici politikaların desteğiyle yükselmeye devam ediyor.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında coromavirüs vaka sayılarındaki gözle görülür azalış piyasaları destekliyor. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,22 oranında artışla 1.424 eviyesinden başlangıç yaptı. Haber ve veri akışının sakin olduğu işlem gününün ilk yarısını hafif alıcılı geçiren endeks, kapanışa doğru gelen satışlarla günü %0,34 oranında azalışla 1.416 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %5,51 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktöring sektörü payları %5,55 oranında değer kaybetti. 1.435 - 1.450 direnç, 1.400 - 1.350 seviyesi destek seviyesi olarak takip edilecek.

Dolar/TL küresel geçtiğimiz güne 8,30’un altında başladı. Perşembe günü gerçekleşecek faiz kararı ardından kurun yön bulabileceğini düşünmekle birlikte TCMB’den faiz artışı öngörmüyoruz. TL'deki değer kaybı nedeniyle reel efektif döviz kuru son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. reel efektif döviz kuru, Nisan ayında 62,29'a geriledi. Mart ayında 65,57’ye gerileyen reel efektif döviz kuru, Nisan ayında ise 62,29’a geriledi. Bu düşüşte döviz kurunun yeniden hızlıca yükselmesi etkili oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.486 - 1.508 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.491 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 25.848 artarak 524.047 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.478 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.515’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.570 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.472 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.503 ve 1.513 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.482 ve 1.472 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 05/05/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)