E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada güçlü satışlarla karşılaşabiliriz---

Piyasada güçlü satışlarla karşılaşabiliriz

Piyasada güçlü satışlarla karşılaşabiliriz
10 Mart 2021 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yurtdışı borsaların zayıflayarak kar satışlarıyla karşılaşması durumunda BIST'te satışlar yaşanacaktır.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini devam ettirerek günü %1,23 yükselişle 1.549,15’den tamamladı. Bankacılık endeksi %0,45 yükselişle negatif ayrışmasını sürdürdü. ABD teşvik paketinin onaylanması sonrası yurtdışı borsalarda oluşan pozitif seyir devam etti. ABD tahvil faizleri ve DXY dolar endeksindeki gerileme sonrası TL’nin bir gün önceki değer kayıplarının büyük kısmını geri alarak günü değer kazancıyla kapattı. BIST, TL’deki değer kazancından aldığı destekle günü yurtdışına paralel yükselişle tamamladı. CDS’ler ise gerileyerek günü 340’ın altında 336 seviyelerinden kapattı.

Bugün Temsilciler Meclisi’nde de onaylanması beklenen ABD ek teşvik paketinin desteğiyle yurtdışı borsalarda pozitif seyrin korunması bekleniyor. Son dönemde TL’deki değer kayıpları ile negatif ayrışan BIST’te ise dalgalı seyrin sürmesi beklenirken, TL’deki değer kayıplarının devam etmesi durumunda yükselişlerin bankacılık hisseleri öncülüğünde satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. Yurtdışı borsalardaki pozitif görünümün bozulması ve satışların yaşanması durumunda ise BIST’te daha güçlü satışlarla karşılaşabiliriz. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim daha hakim görünüyor. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yurtdışı borsalardaki pozitif eğilimin korunması durumunda endekste yükselişin düşük momentumla da olsa devam etmesi beklenmektedir. Ancak yurtdışı borsaların zayıflayarak kar satışlarıyla karşılaşamasın durumunda ise BIST'te satışlar yaşanacaktır.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün 7,6024-7,6579 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki gün sonuna göre %0,72 oranında değer yitirerek gün sonunu, 7,6507 seviyesinden tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,63 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında %13,92-%14,04 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 2 baz puan artışla günü, %14,00 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün Aralık ayına ilişkin işsizlik rakamları açıklanacak. Mevsimsel etkilerden ötürü, işsizlik rakamlarında ekonomik toparlanmaya rağmen hafif bozulma bekliyoruz ( Beklentimiz % 13,2).
Veri sonrası detaylı raporumuz gün içinde yayımlanacaktır.

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verisine odaklandı

Tukaş ve İzmir Demir Çelik sorusu

Piyasalar neyi fiyatlayacak?

Günün önemli şirket haberleri 10/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR10 Mart 2021 11:51

    Ben hiç inanmıyorum.mayıs ayına kadar 2000 olacağız.bu işi piyasa yapıcılar bilir sizler bilemezsiniz.