E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa takviminde büyük güne 1 gün kaldı---

Piyasa takviminde büyük güne 1 gün kaldı

Piyasa takviminde büyük güne 1 gün kaldı
24 Eylül 2014 - 08:57 borsagundem.com

Merkez’den gerek politika faizinde gerekse de faiz koridorunun alt ya da üst bandında bir aksiyon beklenmiyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"BİRAZ İYİMSER, BİRAZ TEMKİNLİ…
   
Dün güne %0,6 primle başlayan BIST-100 endeksinde gün içinde 77,803-76,838 bandında bir hareket izledik. Endeks günü %0,26 düşüşle 76,668 puandan tamamladı. Merkez’i beklemeye devam ederken hızlanan jeopolitik gündeme karşın dün kapanışa göre daha sakin seyreden kurla beraber BIST100 güne pozitif bir açılış yapabilir. Dünkü kapanış ile 76,500 desteği önemini artırmış durumda. Yükseliş denemelerinde ise 77,500 direnci öne çıkıyor.
   
Endeksin gevşeyen kur ve TCMB’den beklentiler ile iyimser kalma çabasının dün kapanış öncesine dek devam ettirildiğini söylemek mümkün. Gün içinde Avrupa yüzde 1 civarı kayıpla seyrederken 77,000 üzerinde kalmak için yoğun çaba sarfeden ve hatta bu çabası da gün içinde 2,2297’ye dek gevşeyen DolarTL’den destek bulan endeksin kapanışa doğru 77 bin seviyesi altına gevşeme hareketini 3.işlem gününe de taşıması dikkat çekici…
   
Yarın yurtiçi piyasa takvimindeki en önemli gelişmenin olduğu “büyük gün” yani TCMB PPK günü. Piyasa enflasyonist baskılar, FED’in son faiz artış tahminleri ve kurdaki hareketler sonrası Merkez’den gerek politika faizinde gerekse de faiz koridorunun alt ya da üst bandında bir aksiyon beklenmiyor. Ancak 2 gündür BIST’te bankalardaki tutunma çabasını ise bir ölçüde TCMB’den zorunlu karşılık hamlesi beklentisi ile bağdaştırabiliriz. Hemen hatırlatalım, Sayın Başçı, 11 Eylül’de Kastamonu’da yaptığı para politikaları konulu sunumunda “Zorunlu karşılığa telafi faiz aracımız var, onu ölçülü olarak kullanabiliriz, Kasım öncesi belli noktaya getirip açıklamamız söz konusu” açıklamasında bulunmuştu.
   
Açıklama ile beraber bu toplantıdan böyle bir adım gelebileceği ihtimali fiyatlanıyor ancak hem endeksin kapanışa doğru kazançlarını iade etmesi, hem de Pazartesi günkü ihalelerde olduğu gibi dünkü 2 Hazine ihalesinde de ROT satışların toplam satışların yarısından fazlasını oluşturmaya devam etmesi piyasanın genel olarak iyimserliğin yanında temkinli duruşunu koruma eğilimini de bize göre net bir şekilde ortaya koymakta.. Dolayısıyla Merkez’in kararını görene dek kur ve jeopolitik gelişmelere göre bir seyir izleme öngörümüzü korurken iyimserlikle gelen yükseliş denemelerinin ise temkinlilik eğiliminin sınırlarına takılabileceği ihtimalini de hatırlatmak isteriz..
   
Küresel piyasalara da kısaca baktığımızda ise Çin gündemi ile başladığımız haftaya dün de Çin ile devam ettik. Öncü verilere göre Çin’de imalat sektörünün beklenmedik şekilde hız kazandığına dair sinyaller Asya seansında sınırlı iyimserlik yaratırken bir yandan da piyasaların diğer bir gündem maddesi de ABD-Suriye gündemiydi..''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)