E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa PPK toplantısını bekliyor---

Piyasa PPK toplantısını bekliyor

Piyasa PPK toplantısını bekliyor
18 Şubat 2014 - 08:50 borsagundem.com

Endeks 65,915 puanı test ettikten sonra haftanın ilk işlem gününü yüzde 1,10 oranında bir primle 65,599 puandan tamamladı

''SAKİN İYİMSERLİK
 
ABD borsalarının ‘Başkanlar Günü’ nedeni ile kapalı olduğu günde Avrupa borsalarında sakin bir seyir izlerken yurtiçinde ise özellikle geçen haftayı 2,20’nin altında kapatan DolarTL’nin bu haftaya taşıdığı iyimserliğin etkisi ile yüzde 1’e yakın primli bir açılış ve ardından da iyimserliğin korunduğu bir gün yaşandı..

Geçen hafta ABD’de beklentilerin altında kalan makro ekonomik veri ve göstergelerin gelişmekte olan piyasalara getirdiği göreceli sakinliğin etkisi yurtiçinde de etkiliydi. Ancak TCMB’nin bu hafta yani bugün yapacağı PPK toplantısında döviz munzam karşılıklarında indirime gidebileceği spekülasyonları olduğunu görmüştük ki, bu da DolarTL üzerinde bir gevşemede etkili olmuş olabilir.. Ama yine de temel nedenin faiz artırımlarının ardından ABD verilerinin de etkisiyle gelişen ülkelerinde genelindeki sakinlik olduğunu düşünüyoruz..

Dün gördüğümüz kadarıyla bu spekülasyonlar pek de güçlü beklentilere dönüşmüş değil. Bugün saat 14.00’da kararı açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin beklentimiz zaten 28 Ocak’taki olağan üstü ara PPK sonrası faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı yönünde.. Enflasyon beklentilerinin bozulmaya devam ettiğini geçen hafta açıklanan TCMB Beklenti Anketi’nden görmemize rağmen şimdilik daha ileri bir adım beklemiyoruz. Bunun dışında piyasa anketlerinde de görüleceği üzere yabancı para ve TL zorunlu karşılıklarda, piyasa yapıcı bankalara sağlanan fonlama faizi ile Rezerv Opsiyonu Katsayısı (ROK) oranında da bir değişiklik beklenmiyor..

Endeksin görünümüne dönecek olursak; günlerdir aşılamayan 65,000 direncinin dün açılışta geçilmesi ve ardından 65,500 ara direncinin de aşılması sonrası ikinci seansın ortalarına dek sakin bir seyir izledik, hatta 200 puanlık dar bir bantta hareket edildi. Sabah saatlerinde 2,17’lerden yeniden 2,18’in üzerine çıkan DolarTL’nin bu seyrini devam ettirmeyerek ikinci seans açılışı sonrası yeniden 2,1730’lara çekilmesi ile BIST100 endeksi 66,000 direncine doğru bir yönelim görüldü. Endeks 65,915 puanı test ettikten sonra haftanın ilk işlem gününü yüzde 1,10 oranında bir primle 65,599 puandan tamamladı. 65,000 üzerinde kapanışı olumlu karşılıyoruz ancak endeks için desteği 64,000 seviyesinde tutmaya devam ediyoruz, dirençler ise 65,800/66,500 ve 67,000 seviyelerinde..
 
Bugüne baktığımızda TCMB dışında Hazine’nin 13 ay vadeli kuponsuz tahvilinin yeniden ihracı var, yurtdışında ise Euro bölgesinde cari işlemler dengesi ve Almanya’da ZEW endekslerini takip edeceğiz, ABD tarafında ise New York FED imalat endeksi ile konut piyasası endeksleri takip edilecek. Yeni gün ise BOJ’un hamlesi ile yüzde 3’ün üzerinde primlenen Japonya öncülüğünde küresel piyasalarda iyimserlikle başlıyor.. ''
TURKİSH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)