E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa kabineye nasıl tepki verecek?---

Piyasa kabineye nasıl tepki verecek?

Piyasa kabineye nasıl tepki verecek?
24 Kasım 2015 - 09:05 borsagundem.com

Piyasalar bugün açıklanacak olan Bakanlar Kurulu'na odaklandı

Kabine öncesi son dönemeç...
Dünya borsalarında yorgunluk işaretleri görülmeye başladı. Fed’in Aralık ayında faiz artırma ihtimali %74’e yükselirken DXY dolar endeksi 2003 Nisan’ında gördüğü zirveye yaklaşıyor. Emtia fiyatları güçlü dolar ve Çin’den gelen yavaşlama işaretleri ile yeni dip yapıyor.  
Yüksek betalı Türkiye piyasaları dün gelişmekte olan piyasalardaki satış dalgasından en olumsuz etkilenen ülkeler arasında yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun bir araya gelememesini kabine üzerinde anlaşamadıklarının işareti olarak okuyan yatırımcıların satışlarıyla dünyadan olumsuz ayrışmaya devam ettik. Uluslararası yatırım bankaları Goldman ve JP Morgan’ın Türkiye için olumsuz görüş vermeleri piyasalardaki satışları artırdı.
Asya borsalarındaki satışlar ve Türk lirasında devam eden satışlara paralel Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı (-%0,3) açılmasını bekliyoruz. Bugün piyasaları etkileyecek iki temel gelişme var:   (i) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başabakan Davutoğlu yeni kabineyi görüşmek üzere saat 11.00’de bir araya gelecekler. (ii) Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sonucu saat 14.00’de açıklanacak. 
Merkez Bankası’nın bugünkü toplantıda önemli bir değişikliğe gitmemesini ve piyasaları Aralık ayında yapacağı parasal sıkılaşmaya hazırlamasını bekliyoruz. Mevcut para politikası Fed’in faiz kararı öncesinde Merkez Bankasının esnek bir para politikası yürütmesi için gerekli serbestliği sağlıyor. 
Politika cephesinde görüşümüzde değişiklik yok. Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki görüşmenin ertelenmesini devam eden pazarlık sürecinin doğal bir sonucu olarak görüyoruz. Halkoyuyla seçilen bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında önceki döneme göre daha çetin bir pazarlık süreci yaşanıyor.  Ortaya çıkan kabinenin piyasalar açısından ak ya da kara değil gri renkli olmasını bekliyoruz. Piyasaların açıklanacak dengeli bir kabineye vereceği tepki ağırlıklı olarak küresel risk iştahına bağlı olarak belirlenecek. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaa hee hee 24 Kasım 2015 11:01

    yahuu biri %50 diğeri %55 ile halkın güvenini almış rahat olun illa bir fitne

  • CUMHUR24 Kasım 2015 09:38

    doğrudur cumhurbaşkanını halk seçti ancak halk cumhurbaşkanına hükümeti kurma görevi vermedi, böyle ikibaşlı görüntü ülkeye zarar veriyor, bu ülke koalisyon pazarlıklarından bıktı usandı şimdi de cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki pazarlıklarla kaybedecek zamanımız yok...hükümeti başbakan kurar cumhurbaşkanına sunar kabine ve icraatın sorumluluğu başbakana aittir. düşünün hükümeti akp li değil de başka bir parti lideri kurmuş olsaydı ne olacaktı?