E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa Fed toplantı sonucunu fiyatlayacak---

Piyasa Fed toplantı sonucunu fiyatlayacak

Piyasa Fed toplantı sonucunu fiyatlayacak
18 Aralık 2014 - 08:29 borsagundem.com

​Rusya kaynaklı gelişmeler yakından izlenmekle birlikte bugün daha çok FED toplantı sonuçları fiyatlanacak

''BIST100 Endeksi dünü 1.629 (% 2.06) puanlık yükseliş ile 80.820 seviyesinden ve 4.490 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste sert düşüş hareketi tepki alımlarıyla karşılaştı ve kayıplarını telafi etmeye çalıştı. Düşüşte olduğu gibi yükselişe de banka hisseleri öncülük etti. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş vardı.

FED toplantı sonuçları, Rusya kaynaklı gelişmeler, siyaset, dış piyasaların seyri, makro ekonomik veriler, istihdam verileri başta olmak üzere ABD makro ekonomik verileri, Ortadoğu kaynaklı jeopolitik gelişmeler, Rusya, FED, BOJ ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları izlenen gelişmeler. Rus Ruble’sindeki yükselişin yerini düşüşe bırakması Rusya ile ilgili gerilimi biraz azaltırken bu durum piyasalar olumlu etti.

Rusya kaynaklı gelişmeler yakından izlenmekle birlikte bugün daha çok FED toplantı sonuçları fiyatlanacak. FED dünkü toplantısında beklendiği üzere faiz değişikliğine gitmezken toplantı sonrası yapılan açıklamalarda faiz artışı için “Kayda değer” ifadesi yerini “Sabırlı olunacak” ifadesine bıraktı. FED başkanı Yellen, basın toplantısında en azından birkaç toplantıda faiz artışı olmayacak açıklamasına piyasalar olumlu tepki verdi. Bu gelişmeler iç piyasalara da olumlu yansıyabilir. Diğer yandan dış borsalarda, özellikle Rusya başta olmak üzere “Gelişen Ülke” borsa ve para birimlerindeki zayıflık devam ediyor. FED etkisiyle dünkü tepki hareketleri etkisini sürdürebilir.  
Endeks tepki alım denemelerine rağmen kısa dönemli çıkış trendinin altında işlem görmeye devam ediyor.  İlk destekler 80.400-80.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 80.000 seviyesinin altında kalınması durumunda verilecek destekler 79.500-78.850 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk dirençler 81.700-82.300 seviyelerinde. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar gelebilir. 82.300 seviyesinin üzerinde ise verilecek sonraki dirençler 83.000-83.300 seviyesinde görülüyor. Endekste tepki alımları görülmekle birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir.

Endeksin 81.700-82.300 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 80.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. ''

MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergn18 Aralık 2014 09:00

    Ortada "kayda değer" bir şey yok...Cılız bir yükseliş ile başlayıp ilerleyen saatlerde satışlar gelebilir.ytd