E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPIMCO gelişen piyasa tahvillerinde payını azaltıyor---

PIMCO gelişen piyasa tahvillerinde payını azaltıyor

PIMCO gelişen piyasa tahvillerinde payını azaltıyor
11 Mayıs 2016 - 12:04 borsagundem.com

PIMCO Total Return Fonu'ndaki gelişen piyasa tahvillerinin payını azaltıyor

Pacific Investment Management Co. (PIMCO) Total Return Fonu'ndaki gelişen piyasa tahvillerinin payı Nisan ayında yaklaşık iki yılnı en düşük seviyesine geriledi.

PIMCO internet sitesinden elde edilen bilgilere göre gelişen piyasa tahvillerinin fonun varlıkları içindeki payı yüzde 9.4'e düşerek, Ağustos 2014'ten bu yana görülen en düşük seviyesine geriledi. Söz konusu oran Ağustos 2015'te yüzde 28.9 seviyesinde bulunuyordu. Hazine tahvilleri ve ilgili sermaye piyasası araçlarının fon içerisindeki payı yatay seyrederek yüzde 36 oldu.

87.1 milyar dolar değerindeki varlıklarıyla dünyanın aktif olarak idare edilen en büyük fonu olan Total Return, Fed'in faiz artırımları sürecine devam ediyor olduğu spekülasyonunun etkisi ile yükselişin sona ermesiyle birlikte, gelişen piyasa varlıklarının fon içerisindeki payını azaltıyor.

PIMCO yetkilisi Dan Ivascyn, şirket internet sitesinde Pazartesi günü yer alan Mayıs görünümüne ilişkin bir videoda “Piyasanın yüksek riskli ya da daha volatil olan bazı kısımlarında riski azaltıyoruz. Gelişen piyalar bölgesi yakın vadede önemli zorluklarla karşı karşıya. Kısa vadeli bir perspektiften bakarak, biz çok temkinliyiz” şeklinde görüş bildirdi.

Mobius: Fed faiz artırımını erteleyebilir

 

Fed Danışma Konseyi'nden faiz artırım önerisi

 

Piyasalarda emtia fiyatları ve Fed etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)