E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda emtia fiyatları ve Fed etkisi---

Piyasalarda emtia fiyatları ve Fed etkisi

Piyasalarda emtia fiyatları ve Fed etkisi
11 Mayıs 2016 - 08:45 borsagundem.com

Asya borsaları, yatırımcıların yönünü güvenli liman olarak görülen tahvillere dönmesiyle beraber düştü.

Küresel piyasalarda emtia fiyatlarının hareketi ve Fed beklentileri belirleyici oluyor.

Asya borsaları, Çin ve diğer gelişen ekonomilerden kalıcı toparlanma sinyalleri gelmemesi üzerine yatırımcıların yönünü güvenli liman olarak görülen tahvillere dönmesiyle beraber düştü.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 düşerken, erken işlem saatlerinde yüzde 0.4 yükseliş göstermişti. Endeks dün sekiz haftanın en düşük seviyesini görmüştü.

Japonya hisseleri bölgede yükseliş gösteren nadir borsalardan birisi olurken, Nikkei endeksi zayıflayan yenden bulduğu destekle yüzde 0.3 yükseldi.

ABD'de ise hisse senetleri petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Amazon.com hisselerinin hızla artmasından destek alarak yükselirken, S&P 500 son iki ayın en iyi günlük yükselişini gerçekleştirdi.

Dow Jones yüzde 1.26 yükselerek 17,928.35 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi de yüzde 1.25 artışla 2,084.39 puan oldu. Nasdaq endeksi de yüzde 1.26 yükseldi ve 4,809.88 puan oldu.

Goldman Sachs altın tahminini yükseltti

DÖVİZ PİYASALARI

Dolar, yatırımcıların Japon yetkililer tarafından kura müdahale gelebileceği uyarılarıyla gösterdiği yükselişin ardından bugün yatırımcıların kâr satışları yapmalarıyla geriledi.

Doları diğer büyük altı para birimine karşı takip eden dolar endeksi yüzde 0.2 gerileyerek 94.126 oldu. Dolar yen karşısında yüzde 0.4 düşüşle 108.83 yenden işlem görürken, euro da yüzde 0.3 gerileyerek 123.90 yen oldu.

Avrupa borsalarının karışık açılmaları bekleniyor

 

Goldman Sachs: Dolardaki düşüş sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)