E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş beklentisi devam ediyor---

Petrolde yükseliş beklentisi devam ediyor

Petrolde yükseliş beklentisi devam ediyor
28 Nisan 2021 - 08:11 borsagundem.com

Goldman Sachs petrol fiyatının gelecek 6 ayda 80 dolar/varile yükselmesini bekliyor

Global emtia fiyatlarında rallinin gelecek 6 ayda güçlü bir şekilde devam edeceğini öngören Goldman Sachs, petrol fiyatının 80 dolar/varil seviyesine yükselmesini beklediğini bildirdi.

Gelecek 6 ayda küresel petrol talebinin 5,2 milyon varil/gün artacağını tahmin eden Goldman Sachs, petrol talebinde özellikle Haziran ayına kadar güçlü bir artış olacağını öngördü. Hali hazırda 94,5 milyon varil/gün olan talebin 2021 üçüncü çeyrekte 99 milyon varil/güne yükseleceğini tahmin etti.

Goldman Sachs, uluslararası seyahat sınırlamalarının Mayıs ayında gevşetilmeye başlanması ile birlikte global jet yakıtı talebini 1,5 milyon varil/gün artacağını da öngördü.

BOFA, petrol fiyat tahminlerini güncelledi

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, 2021 yılında petrol piyasasında arz/talep dengesinin günlük 1,3 milyon varil açık vermesinin beklendiği kaydedildi. 2022 yılı tahmini ise günlük 170 bin varil fazla oldu.

Değerlendirmede 2021 yılında günlük petrol talebinde 6 milşon varil artış tahmin edildiği aktarıldı. 2020 yılında ise talepte günlük 8,7 milyon varil azalma yaşanmıştı.

Raporda 2021 yılı için ortalama Brent petrol varil fiyat beklentisi 63 dolar, ABD petrolü beklentisi ise 60 dolar olarak yer aldı.

2 gündür gerileyen kurlar yatay seyirde

Prens Selman'dan İran'a yeşil ışık

Asya borsalarında karışık seyir sürüyor

Suudi petrol şirketi Aramco'da ikinci halka arz hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)