E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde talep endişeleri hangi seviyelere takılacak?---

Petrolde talep endişeleri hangi seviyelere takılacak?

Petrolde talep endişeleri hangi seviyelere takılacak?
26 Ocak 2021 - 10:51 borsagundem.com

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 55,27 dolardan işlem gördü. A1FX, Gedik ve İnfo Yatırım uzmanlarından petrolde dikkat edilmesi gereken seviyeler…

Dün 56,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 55,68 dolar bitmiş.

Brent petrolün varili, bugün saat 09.57 kapanışa göre yüzde 0,74 azalışla 55,27 dolardan işlem gördü. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 52,40 alıcı alıcı buldu.

Dünya genelinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka söylediğinde yazılan yazı sınırlamalar, petrol talebinin yönündeki endişeleri artırıyor.

Dünyada Kovid-19 salgınında vaka sayısı 100 milyona yaklaşırken, örnek alınacak tedbirlerin sıkılaştırılması, sunulacak toplumsal protestolar, Avrupa'da uluslararası seyahat kısıtlamalarının tekrar gündeme gelebilir ve aşı tedariki sıkıntılar enerji piyasalarını da olumsuz etkiliyor.

Salgının ortaya çıktığı yeniden baş gösteren ve artmaya devam eden vakalar, petrol talebine beklentileri gölgeliyor. Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı, yürüttüğü görevlilerin, kuvvetli tedbirlerle ay takvimine göre yeni başlatıcı olan 12 Şubatta salgını kontrol altına almaya çalışıyor.

Öte yandan ABD'de hayata geçirilmesi planlanan 1,9 trilyon dolarlık yeni ekonomik destek paketine petrolün baskılamaya devam ediyor.

ABD'de Schengen bölgesi, İrlanda, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan bu sınırdışı seyahat eden ve ABD vatandaşı olmayan kişilere yönelik seyahat yasağı getirildi.

A1 FX, petrolün 55.40 dolar desteğinin altında fiyatlamaların kalıcılık sağlayabilmesi gün içerisinde zayıf bir görünüm oluşacağı izlenimi vermekte olduğunu belirtiyor. Daha net bir düşüş hareketinin oluşması için 54.40 dolar desteğinin yakından takip edileceği, alçalan üçgen formasyonu alt bandı olarak takip edilen bu destek seviyesinin kırılması petrol fiyatlarında satış baskısının artmasına neden olabileceği de ekleniyor. Analizin devamında, “53.30 ve 52.30 Dolar desteklerini yakın izlemeye alacağız. Buna karşılık petrol fiyatlarında toparlanmanın oluşması adına ilk olarak dolar55.40 seviyesini izliyor olsak da kısa vadede alçalan trend direnci konumunda bulunan 56.00 dolar seviyesinin çok daha önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu direnç seviyesinin aşılmasını sağlayacak pozitif fiyatlamalarda kısa vadeli olarak 56.60 dolar seviyesi ve özellikle 57.40 dolar direncinin önemli olduğunu söyleyebiliriz” diye ekleniyor.

İnfo Yatırım FX ile petrol analizinde, “Haftanın ikinci işlem BRENT grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 56.20 - 57.65 - 59.69 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde imkb 54,65-53,20 - 51.73 Seviyeleri destek noktaları Olarak Test Edilebilir "denilirken,. Gedik Forex Tarafından hazırlanan analizde de,“Petrol Memurlara Güçlü Bir görünüm yok Benzin fiyatlari uzerinde de Baskı sürebilir Brent petrol 54,95 Için -.. 54, 29 - 53,69 dolar destek noktaları olarak izlenebilir. Yukarı doğru hareketin devamında 56,06 - 56,67 ve 57,32 dolar dirençler olarak takip edilebilir. ” denildi.

Dolarda kritik seviyeler

Petrol fiyatları teşvik gecikmesiyle geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)