E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPetrolde son durum ve Türkiye Petrol Rafinerileri (TUPRS) analizi---

Petrolde son durum ve Türkiye Petrol Rafinerileri (TUPRS) analizi

Petrolde son durum ve Türkiye Petrol Rafinerileri (TUPRS) analizi
27 Ocak 2022 - 11:20 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler: TUPRS finansallarındaki birikmiş zararlar 2024 yılına kadar temettü dağıtmasını beklemiyoruz. Teknik olarak kısa vadeli hedeflerimiz 195 – 210 bandı.

Petrol

Petrol, FED’in enflasyona karşı faizleri artırmaya başlayacağı sinyalini vermesi üzerine yedi yılın en yüksek seviyesinden düşüşe geçti. Powell’ın dün geceki konuşması yatırımcıların emtialar ve kripto paralar başta olmak üzere risk varlıklara karşı iştahını düşürdü.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı bir işgale başlamasının oluşturacağı enerji krizi bu fiyatları yukarı sürecektir. Rusya’yı bu süreçte yakından takip etmek önemli. OPEC tarafında arz zorluklarının artması ve piyasa yeteri kadar petrol sağlanamaması da fiyatların bu seviyelerde kalmasını sağlıyor. Dün gece FED ile gerçekleşen satış hareketi bize göre tamamen teknik bir hareket. Son zamanlardaki kazanımlara karşı normal bir kar alım olarak değerlendirmek gerekiyor.

Bu iki önemli gelişme dışında brent petrol kontratların vadeler arası spreadler ayın başında $0,41 iken şuan -$1.19’a yükseldi. Bu da bize piyasada arz sıkışıklığının olduğunu gösteriyor.

TUPRS

TUPRS finansallarındaki birikmiş zararlar 2024 yılına kadar temettü dağıtmasını beklemiyoruz. USD tarafındaki güçlenmenin devam etmesi şirketin zararları daha erken kapatıp daha kısa sürede temettü ödemesi yapabilirler. Ekonomilerin tekrardan canlanması ve yeni varyantların hafiflemesi ürün karlılıklarını olumlu etkileyecektir. Artan talep ve mobiliteyle ürün karlılıklarının güçlenmesi ve ağır-hafif petrol makaslarının şirket lehine açılması hisse performansı için en önemli katalizörler olarak öne çıkıyor.

Teknik olarak kısa vadeli hedeflerimiz 195 – 210 bandı. 175 üzeri hacimli hareketlerde long yönlü bakmak gerektiğini düşünüyoruz. Piyasaya gelebilecek düzeltmeyle 147,5 seviyesine kadar çekilebilir. 147,5 desteğinden tekrar yukarı yönlü tepki bekliyoruz.

https://marketingcini.com/marbas/ucretsizanaliz/borsagundem

Marbaş’tan 4. Çeyrek bilanço beklentileri

Marbaş'tan cari oranı 1.5'tan yüksek hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 192,10
En Yüksek: 194,50
En Düşük: 189,50
Değişim 1,32 %
FK: 0,99
PD / DD: 0,26
İşlem Hacmi 3.715.384.427
Toplam Adet: 19.283.676
Ağırlıklı Ort.: 192,74
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)