E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde son 5 yılın en uzun haftalık kayıp serisi sona erdi---

Petrolde son 5 yılın en uzun haftalık kayıp serisi sona erdi

Petrolde son 5 yılın en uzun haftalık kayıp serisi sona erdi
11 Aralık 2023 - 07:14 borsagundem.com

ABD istihdam raporu ve Stratejik Petrol Rezervini yeniden doldurma planları, ham petrolün Cuma günü altı günlük kayıp serisinin sona ermesine yardımcı oldu

Petrol, arzın talebin önünde ilerlemeye başladığına dair işaretlerin etkisiyle beş yılın en uzun haftalık kayıp serisinin ardından sakinleşti.

Küresel gösterge Brent, yedi haftalık düşüşlerin ardından varil başına 76 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 71 dolara yakındı. Beklenenden daha güçlü gelen ABD istihdam raporu ve Stratejik Petrol Rezervini yeniden doldurma planları, ham petrolün Cuma günü altı günlük kayıp serisinin sona ermesine yardımcı oldu.

Petrol, OPEC+'nın ek üretim kesintileri ve Suudi Arabistan ile Rusya'nın kısıtlamaların Mart ayının ötesine uzatılabileceği yönündeki açıklamalarının bile bu düşüşü durdurmayı başaramamasıyla birlikte Eylül sonundan bu yana yaklaşık beşinci düşüş yaşadı. İttifak dışından, özellikle de ABD'den gelen üretim artıyor, Çin'in talep büyümesinin gelecek yıl yavaşlaması bekleniyor ve ABD'de resesyon ihtimali var.

IG Asia pazar stratejisti Yeap Jun Rong, "Çin'in talep endişeleri nedeniyle kazançlar yeni haftada hala sınırlı. Mevcut fiyat seviyesi, ABD Stratejik Petrol Rezervi stokunun bir miktar yenilenmesine yol açabilir, ancak bunun petrol fiyatları için 'gerçek' tabanı işaret edip etmediği henüz bilinmiyor" dedi.

Bu hafta Uluslararası Enerji Ajansı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve ABD Enerji Bakanlığı'nın aylık raporları arz ve talebin temelleri konusunda bir miktar netlik sağlayabilir. Yatırımcılar aynı zamanda Fed’in yılın nihai faiz kararını da takip edecek.

Petrolde OPEC+ yükselişi

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Petrol fiyatları beş ayın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)