E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde 'kısıntı' devam edebilir---

Petrolde 'kısıntı' devam edebilir

Petrolde 'kısıntı' devam edebilir
05 Mayıs 2017 - 16:52 borsagundem.com

Suudi Arabistan, petrol üreten ülkelerin arz azaltma anlaşmasını uzatmanın gerekli olduğu fikrine yaklaştıklarını açıkladı. Bu arada petrol fiyatları henüz anlaşma tarafı ülkelerin istediği düzeyde değil.

Suudi Arabistan'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) nezdindeki temsilcisi Adeeb Al-Aama, üretici ülkelerin petrol piyasasındaki arz fazlasını ortadan kaldırmak için haziranda süresi dolacak üretim kesintilerini devam ettirmek için ortak bir kanıya yaklaştığını söyledi.

OPEC ülkeleri ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu diğer petrol üreticisi ülkeler geçen yıl, petrol üretimini 1 Ocak'tan itibaren günde 1.8 milyon varil azaltmak için anlaşmışlardı.

Anlaşmanın ardından petrol fiyatları yükselmiş olsa da, dünya genelindeki arz fazlası devam ediyor. Ayrıca ABD gibi anlaşmaya taraf olmayan ülkelerde üretimin artması petrol fiyatlarının üretici ülkelerin istediği varil başına 60 dolar düzeyine gelmesini engelliyor.

Adeeb Al-Aama, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Katılımcı ülkeler arasında geçen yıl varılan üretim anlaşmasını uzatmak yönünde ortaya çıkan bir konsensüs var" dedi.

"Bugün elimizdeki verilere göre pazarın denge kazanması için altı ay süre uzatılması kanısı güçleniyor, ancak ne süreliğine uzatılacağı henüz kesin değil."

Resmi karar OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerden gelecek bakanların 25 Mayıs'ta Viyana'da yapacağı toplantıda alınabilir.

Al-Aama Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'in geçen hafta üretim anlaşmasına taraf olan bazı OPEC üyesi olmayan ülkelere yaptığı gezilere eşlik ettiğini ve "her ülkenin anlaşmaya sadık olduğunu" belirttiğini ifade etti. Al-Aama, Al-Falih'in gelecek hafta başka ülkeleri de ziyaret edeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)