E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde iki günlük dalgalanma sonrası yatay seyir---

Petrolde iki günlük dalgalanma sonrası yatay seyir

Petrolde iki günlük dalgalanma sonrası yatay seyir
11 Ağustos 2021 - 08:31 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD özel sektör verilerinin ham petrol stoklarında düşüşe işaret etmesiyle salı günü yüzde 2'den fazla yükseldikten sonra bugün yatay bir seyir izliyor

Petrol fiyatları, ABD’de azalan ham petrol stoklarıyla yükseldikten sonra yatay bir seyir izledi.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında salı gününü yüzde 2,7 yükselişle kapatarak varil başına 68 dolar civarına ulaştı. Özel sektörün desteklediği Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) verilerine göre, ham petrol stokları 816 bin varil düşerken motor yakıtı stokları 1,11 milyon varil düşüş kaydetti.

Eğer API’nin verileri resmi verilerle doğrulanırsa bu Eylül ayından beri en uzun stok düşüş serisi olacak.

Piyasalar, Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC’in perşembe günü yayımlayacakları aylık piyasa raporunu yakından takip edecek.

Petrol piyasalarının yapısı da delta varyantındaki yükselişle birlikte zayıfladı. Brent petrolün farklı vadelerindeki fiyat farkı piyasanın baskılandığına işaret eden backwardation yapısında. Bu da yakın vadeli kontratların uzak vadeli kontratlara göre daha yüksek bir fiyattan işlem gördüğüne işaret ediyor.

Asya'da birçok ülke aşılama oranlarını artırdı ve yakında kısıtlamaları gevşetecekler. Fakat kuvvetli küresel petrol talebinin yılsonuna doğru yavaşlaması bekleniyor.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, salı günü yüzde 2,7 yükseldikten sonra yüzde 0,3 düşüşle varil başına 68,11 dolar civarında bulunuyor.

Ekim vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, salı günü yüzde 2,3 yükseldikten sonra yüzde 0,2 düşüşle varil başına 70,46 dolar civarında işlem görüyor.

Doların nedensiz yükselişi

Altın yatırımcıları ABD enflasyonunu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)