E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş devam ediyor---

Petrolde düşüş devam ediyor

Petrolde düşüş devam ediyor
10 Kasım 2023 - 07:35 borsagundem.com

Gazze'de her geçen gün daha da şiddetlenen çatışmalar ve artan savaş riski sebebiyle petrol art arda 3. haftada da düşüş eğilimi gösterdi

Petrol, küresel talebe ilişkin artan endişeler ve savaş riski priminin gevşemesi üzerine art arda üçüncü haftalık düşüşe yönelirken, Suudi Arabistan bu düşüşten spekülatörleri sorumlu tuttu.

Küresel gösterge Brent ham petrolü Cuma günü varil başına 80 doların üzerine çıktı, ancak bu hafta yaklaşık yüzde 5 düşüş yaşadı. ABD ham petrolü 76 dolara yakındı. Fiyatlar Perşembe günü, Suudi Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman'ın, krallığın üretimi kesmesinden haftalar önce, Mayıs ayında spekülatörlere yönelik eleştirilerine benzer yorumlarının ardından yükseldi.

PETROLDE AŞAĞI YÖNLÜ SİNYALLER DEVAM EDİYOR

Brent son üç hafta içinde Çin, ABD ve Avrupa'dan gelen aşağı yönlü talep sinyalleri üzerine yüzde 13 civarında düşerken, Orta Doğu'dan gelen akışlar İsrail-Hamas geriliminden etkilenmedi. Hedge fonu yöneticisi Pierre Andurand da ABD ve İran'daki yüksek üretime atıfta bulunarak beklenenden fazla arzın son dönemdeki gerilemenin katalizörü olduğuna dikkat çekti.

Şimdi dikkatler Çin'deki rafinerideki gerilemeye ve ABD'deki inatla yüksek faiz oranlarına çevrildi.

Phillip Nova Pte piyasa analisti Priyanka Sachdeva, "Yatırımcılar küresel ekonomik yavaşlamanın muhtemelen yakıt talebini olumsuz etkileyeceği konusunda temkinli davranıyor ve bu da Orta Doğu'da çatışmaların tırmanması korkusunu tamamen ortadan kaldırıyor. Son zamanlardaki düşüş yersiz ve "fiyatların muhtemelen Basra Körfezi'ndeki arzın azalması ve potansiyel darboğazlar nedeniyle destek bulması muhtemel" dedi.

Petrolde arz endişesi korkusu sürüyor

 

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altında

 

Petrol fiyatları neden düşüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)