E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde Çin düşüşü---

Petrolde Çin düşüşü

Petrolde Çin düşüşü
14 Temmuz 2021 - 08:37 borsagundem.com

Çin'in petrol ithalatının azalması petrol fiyatlarını geriletti

Çin'in petrol ithalatının yılın ilk 6 ayında azalmasının talepte büyümeye yönelik endişeleri yeniden ön plana çıkarması petrol fiyatlarını bir miktar geriletti.

Ancak OPEC+'nın üretim miktarı konusundaki anlaşmazlığının devam etmesinin kısa vadede arz eksikliğinin derinleşmesine yol açabileceği endişeleri fiyatlara destek vermeye devam ediyor.

ICE'de Eylül vadeli Brent petrolü bu sabah 28 cent düşüşle 76,21 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de 36 cent düşüşle 74,89 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, artan petrol fiyatlarının rafinerilerin kar marjlarını aşağı çekmesinin önümüzdeki dönemde talep üzerinde aşığı yönlü bir baskı oluşturacağı endişelerinin yavaş yavaş fiyatlanmaya başladığını ifade ediyorlar.

Batı Teksas petrolü için destek seviyesini 74,73 dolar olarak ifade eden analistler, buranın kırılması halinde 73,62 dolara doğru bir geri çekilme olabileceğini dikkat çekiyorlar. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk direnç 75,05 dolar ve buranın üzerinde 75,90 Dolar hedefi bulunuyor.

Brent petrolü için hedefi 77,84 dolar/varil olarak işaret eden analistler, ilk destek olarak 76,07 doları ve buranın altında 75,64 dolar seviyesini gösteriyorlar.

DoE petrol stoklarında düşüş bekleniyor

Amerikan Petrol Enstitüsü(API) tarafından açıklanan verilerde yaşanan düşüşün ardından, ABD Enerji Bakanlığı(DoE) Enerji Bilgi Yönetimi (EIA)  tarafından bugün açıklanacak verilerde de aşağı yönlü hareket bekleniyor.

WSJ anketinde, DoE petrol stoklarında 4,0 milyon varil düşüş olacağı tahmin ediliyor. Geçen hafta stoklarda 6,87 milyon varil düşüş yaşanmıştı.

API'nin dün akşam açıkladığı verilerde stoklarda 4,08 milyon varil düşüş olduğu belirtildi.

DoE benzin stoklarında 1,8 milyon varil düşüş beklenirken, damıtılmış ürün stoklarında 0,9 milyon varil artış tahmin ediliyor. API benzin stoklarında 1,54 milyon varil düşüş, damıtılmış ürün stoklarında 3,7 milyon varil artış açıklamıştı.

Sektörde kapasite kullanım oranının yüzde 92,2'den yüzde 92,6'ya çıkacağı öngörülüyor.

DOE petrol stok verileri bugün TSI 17.30'da açıklanacak.

Altın fiyatları sıkışmış durumda

Asya piyasaları ABD enflasyonuyla geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)