E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde 125 dolar beklentisi---

Petrolde 125 dolar beklentisi

Petrolde 125 dolar beklentisi
12 Ocak 2022 - 11:23 borsagundem.com

Uluslararası yatırım kuruluşları petrol fiyatlarında artış beklerken enerji maliyetlerinin de yükselmesini öngörüyor. Enerjide maliyetlerindeki artış enflasyonda yükselişin üst seviyelere çıkmasına yol açacak.

BORSAGUNDEM.COM

JPMorgan küresel petrol talebinin 2022'de günde 3,5 milyon varil artmasını ve yılı 2019 seviyelerinin biraz üzerinde rekor bir seviyede bitirmesini bekliyor. JPMorgan'ın analistleri, 2022'de petrol fiyatlarının varil başına 80 ila 125 dolar arasında değişeceğini tahmin ediyor.

Bank of America, Avrupa'da ortalama bir hane halkının 2020'de elektrik ve gaza yaklaşık 1.200 euro harcadığını, mevcut toptan satış fiyatlarına göre bu rakamın 2022'nin sonunda yüzde 55 artarak 1.850 euroya  yükseleceğini tahmin ediyor.

İngiliz Ticaret Odası'nın son üç aylık raporu, şirketlerin yüzde 59'unun önümüzdeki üç ay içinde fiyatların artmasını beklediğini gösterdi; Yüzde 66'sı enflasyonun bir "endişe" olduğunu söyledi. Bu rakamların ikisi de rekor seviyeler.

Bu büyük ölçüde enerji fiyatlarıyla ilgili: her yerde elektrik ve gaz fiyatları yükseldi. Buna bağlı olarak enflasyonun da yükselmesi şaşırtıcı olmayacak. Yükselen enerji fiyatları, maliyetleri yukarı çekerken şirketleri zorlayacak.

Yatırımcıların artan risk iştahı petrol fiyatlarını yükseltti

 

Metro Petrol ve Eczacıbaşı İlaç sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR12 Ocak 2022 12:39

    HİZMET EHLİ yiğitler D.GAZ'ı bulan sizsiniz, TÜRKİYE'Yİ SÜPER GÜÇ yapan sizsiniz, artık sırada SURİYE-IRAK SINIR BOYUNDA mevcut olan PETROLÜ ÇIKARTIN VATAN EVLATLARINI ŞAHLANDIRIN.