E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol OPEC+ öncesi yükselişte---

Petrol OPEC+ öncesi yükselişte

Petrol OPEC+ öncesi yükselişte
25 Haziran 2021 - 08:25 borsagundem.com

Petrol, gelecek hafta yapılacak OPEC+ toplantısı öncesinde bu haftayı da yükselişle kapatırsa üst üste 5 haftadır yükselişte olacak

Petrol, stokların azalması ve piyasanın giderek sıkılaşmasıyla üst üste beşinci haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında bu hafta yüzde 2’den fazla yükselirken Brent petrol Ekim 2018’den bu yana en yüksek seviyede bulunuyor. OPEC+’ın 1 Temmuz’da gerçekleştireceği toplantıda üretimi artırması bekleniyor.

ABD ve Avrupa da dâhil olmak üzere bazı anahtar bölgelerde yakıt talebinin toparlanmasıyla beraber Brent petrolün varil başına 100 dolar olabileceğine dair tahminler de artıyor. Nükleer anlaşma görüşmelerinin sekteye uğramasıyla beraber İran’ın fazladan petrolünün piyasalara girmesi beklenmiyor.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,2 yükselişle varil başına 73,41 dolardan, Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,2 yükselişle varil başına 75,69 dolardan işlem gördü.

Altın yatırımcılarının gözü Fed'de

 

Ekonomi toparlanacak, borsalar hızlı yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)