E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcılarının gözü Fed'de---

Altın yatırımcılarının gözü Fed'de

Altın yatırımcılarının gözü Fed'de
25 Haziran 2021 - 08:20 borsagundem.com

Altın yatırımcıları, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni harcama paketi üzerinde anlaşmaya varıldığını duyurmasıyla Fed yetkililerinden gelebilecek yorumlara odaklandı

Altın, ABD’de iki partinin de desteklediği 579 milyar dolarlık harcama paketi haberiyle yatay seyrederken yatırımcılar Fed’den gelebilecek enflasyon yorumlarına odaklanmış durumda. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişi takip ederek 497 TL civarında bulunuyor.

Başkan Joe Biden, Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerle 559 milyar dolarlık bir altyapı planı üzerinde geçici bir anlaşmaya vardığını söyledi. Biden, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Anlaşmaya vardık, ancak bu tasarı Cumhuriyetçilerin karşı çıktığı şeye yüz milyarlarca daha fazla harcayacak ayrı bir mevzuatla birlikte hareket edecek ve çift hatlı bir sistem olacak.

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen ons altın, geçen haftayı Mart 2020’den beri en büyük düşüşle kapatırken önceki iki haftayı da kayıpla geçmişti. Nisan ve Mayıs ayını kazançla kapatan ons altın, Haziran başından bu yana yüzde 6’dan fazla değer kaybederek 1.776 dolar civarında bulunuyor.

Gram altın haftaya 500 TL sınırında başladıktan sonra dolar/TL’deki düşüşle beraber 493 TL civarına kadar gerilemişti. Dolar/TL’nin perşembe günü yeniden yükselişe geçmesinden destek bulan gram altın, haftayı 497 TL civarında kapatmaya doğru ilerliyor.

Altının mayıs ortasındaki dip seviyesi 1.808 doların altında inmesi kısa vadede görünümü olumsuz etkileyen bir faktör olarak gösteriliyor. Altının mart ortasında gördüğü en yüksek ve nisan ayı sonunda gördüğü en düşük seviyelere işaret eden 1.757/1.755 doların üzerinde kalmasının önemli olduğunu belirten analistlere göre, bu seviyenin altına düşmesi halinde altın 2019-2021 yükseliş trend çizgisine denk gelen 1.729 dolarda destek bulabilir. Uzmanlara göre bu seviyeyi aşağı yönlü kırarsa altın için ayı piyasası hakkında konuşma zamanı gelir.

 

Ekonomi toparlanacak, borsalar hızlı yükselecek

 

Asya borsaları Wall Street sonrası pozitif seyretti

 

Filistin dijital para çıkarmak istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ25 Haziran 2021 09:34

    bu nasıl bir dünya 400 tane dünya da devletlet bir tane abd edemiyor.adamlar savaşmadan dolar üzerinden dünyayı fed kanalı ile titrediyorlar.yazıklar olsun o 399 devleti yönetenlere.