E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarının bir kısmını telafi etti---

Petrol kayıplarının bir kısmını telafi etti

Petrol kayıplarının bir kısmını telafi etti
17 Haziran 2016 - 23:38 borsagundem.com

Petrol, iki ayın en sert haftalık kayıplarının bir kısımını geri aldı

Petrol, doların düşüşünü sürdürerek ABD parası cinsinden emtianın cazibesini artırmasıyla birlikte iki aydan uzun bir sürenin en sert haftalık kaybını azalttı.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar, doların düşüşünü üçüncü güne taşımasıyla yüzde 3.3 kadar yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ardı ardına üçüncü günde de düşerek, üç hafta içerisinde ikinci haftayı ekside kapamaya hazırlandı. Bloomberg televizyonuna konuşan Rusya Petrol Bakanı Alexander Novak, Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol piyasasını etkilemek için işbirliği yapmalarına gerek olmadığını ve düşük petrol fiyatlarının 10 ila 15 yıl boyunca sürebileceğini söyledi.

Şubat ayında görülen 12 yılın en düşük seviyesinden yükselen petrol, daha yüksek fiyatların ABD'de üretim artışını teşvik edeceği yönündeki spekülasyon ile kazançlarına ara verdi. ConocoPhillips, Kanada'da Surmont tesisindeki petrol kuyularının yaklaşık yüzde 75'ini yeniden faal hale getirdi.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, “Kanada üretiminin geri dönüşü ile fiyatlar gidebileceği yer kadar gitmiş olabilir. Düzeltme hareketinin yılın başlarında olacak bir düzeltmeye göre daha sınırlı olması yüksek ihtimal çünkü piyasa dengelenmeye daha yakın gibi görünüyor” dedi.

Batı Teksas Petrolü (WTI) Temmuz vadeli kontratları, New York emtia borsasında 1.23 dolar yükselerek varil başına 47.44 dolara kadar tırmandı. Petrol vadelileri bu hafta için yüzde 3.3 aşağıda seyrediyor. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 22 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)