E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ikinci haftalık kaybına yöneldi---

Petrol ikinci haftalık kaybına yöneldi

Petrol ikinci haftalık kaybına yöneldi
25 Ağustos 2023 - 07:40 borsagundem.com

Petrol, küresel arzdaki daralmanın zayıflamasına ilişkin işaretler ve Çin'de talep görünümünün bozulmasıyla ikinci haftalık kaybına yöneldi.


ABD ham petrolü Cuma günü varil başına 79 dolar civarında sabit kaldı ve bu hafta neredeyse yüzde 3 düştü. ABD'nin yaptırım uygulanan petrol üreticileri İran ve Venezüella ile ilişkilerindeki çözülme işaretleri, küresel arzdaki daralmayı zayıflatırken, Çin'deki büyümenin yavaşlaması talep görünümünü bozdu.

OPEC+'ın üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın arzı kısarak fiyatları artırma çabalarına rağmen ham petrol şu anda yıla başladığı seviyenin hemen altında işlem görüyor. Fed'in parasal sıkılaştırma kampanyasını tamamen bitirmediğine dair beklentiler de olumsuz rüzgarları artırdı.

ABD'nin en büyük petrol Borsası yatırım fonu olan ABD Petrol Fonu ETF, Çarşamba günü 2020'den bu yana en büyük çıkışını açıkladı ve 180 milyon doların üzerinde kayıp yaşadı.

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Birkaç OPEC üreticisinden potansiyel arz artışı işaretleri gelse de piyasanın yılın geri kalanında stok toplamaya devam etmesi gerekiyor. Bu durum, "fiyatlarda hâlâ yukarı yönlü bir hareketin devam ettiğine" işaret ediyor dedi.

Petrol "arz ve talep" endişeleriyle düştü

 

Goldman Sachs petrol fiyatı beklentisini revize etti

 

Citi'den petrol tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)