E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol fiyatlarındaki artış en çok Arabistan'a yaradı---

Petrol fiyatlarındaki artış en çok Arabistan'a yaradı

Petrol fiyatlarındaki artış en çok Arabistan'a yaradı
22 Mayıs 2022 - 19:14 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki hızlı artış en çok petrol üreticisi devletlerin ekonomilerine yaradı. Suudi Arabistan, toplam gelirini ilk çeyrekte yıllık yüzde 36 artırdı.

Suudi Arabistan, harcamalarını kısıtlamaya devam etmesine rağmen, petrol gelirlerindeki artış sayesinde ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan ilk çeyrekte 57,5 milyar riyal (15,3 milyar dolar) bütçe fazlası bildirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Suudi Arabistan’ın toplam hükümet geliri, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 36 artarak 278 milyar riyal olurken, harcamalar aynı dönemde yüzde 4 artarak 220,5 milyar riyale ulaştı.

Bu yıl içerisinde ham petrol 128 doları görmüş ve dönem boyunca ortalama 100 doların üstünde seyretmişti. Petrol fiyatlarının ve üretimin kademeli olarak artırmasıyla ülkenin petrol geliri yüzde 58 arttı. 

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, petrol rezervlerini yenilemek veya yatırım fonlarına transfer etmek için yüksek petrol gelirlerini kullanacağını ve önceki harcama planlarına bağlı kalacağını söyledi.

Aramco'nun kârı yüzde 82 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)