E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında sert düşüş kaygısı---

Petrol fiyatlarında sert düşüş kaygısı

Petrol fiyatlarında sert düşüş kaygısı
20 Haziran 2020 - 11:53 borsagundem.com

OPEC+ ülkelerinin anlaşmaya uymaması halinde petrol fiyatlarının tekrar negatif seviyeye geleceğinden endişe ediliyor

OPEC+ izleme komitesi, üye ülkelerin Mayıs ayında varılan petrol üretimini kısma anlaşmasından doğan sorumluluklarını yerine getirmediğini açıkladı. Türk-Rus'un haberine göre, anlaşmaya tam olarak uymayan ülkeler arasında Rusya ve Suudi Arabistan gibi büyüklerin yanı sıra daha küçük üreticiler de var.

Analistler bu koşullar altında petrol fiyatlarının yeniden inişe geçmesinin kaçınılmaz olduğu görüşünde.

Eğilimin ilk belirtisi bir buçuk hafta önce 40 dolar sınırında seyreden fiyatların yeniden 36-37 dolar seviyesine gerilemesi oldu. Ancak dün petrol yeniden 41 doların üzerine çıktı. Uzmanlar bunun "geçici" olabileceği görüşünde.

Üretim fazlasıyla baş edilemez

Konuyu Moskovski Komsomolets gazetesi için değerlendiren Freedom Finance'den Yevgeniy Mironyuk, artan talebe rağmen dünya piyasasının petrol üretim fazlasıyla baş edemeyeceği görüşünde.

Enerji Kalkınma Vakfı Direktörü Sergey Pikin de OPEC+ üyesi ülkelerin sözlerini tutuma konusundaki kararlılıklarının zaman testinden geçemediğine dikkat çekiyor.

AMarkets'ten Artyom Deyev de OPEC+ anlaşmasının piyasadaki istikrarı ancak bir ay koruyabildiğini söyledi. Durumun OPEC+'ın kontrolünden çıktığı yönünde şüpheler olduğunu belirten Deyev, daha kararlı adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

OPEC+ izleme komitesinin raporuna göre, üretimi kısma anlaşmasından doğan yükümlülükleri en çok yerine getiren ülke Azerbaycan oldu. Azerbaycan vadettiği düşüşü yüzde 98 oranında sağlarken, Suudi Arabistan ve Rusya sözlerini yüzde 94-96 oranında tutabildi. Irak ve Nijerya gibi üreticilerde ise bu oran yüzde 43 ve 34.

Petrolde yeniden negatif fiyat mı?

 

Gümüş yeniden yatırımcıların radarına girdi

 

En çok borsa kazandırdı

 

Kapalıçarşı'da külçe altın fiyatları 19/06/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)