E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında iki aydır bir ilk---

Petrol fiyatlarında iki aydır bir ilk

Petrol fiyatlarında iki aydır bir ilk
15 Aralık 2023 - 07:55 borsagundem.com

Petrol fiyatları iki aydır ilk kez haftalık yükselişe doğru ilerliyor. Analistler, "İyileşen likidite koşulları nedeniyle petrol fiyatları bir miktar 'talep artışı' görebilir" dedi.

Petrol fiyatları, Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) gelecek yıl petrol talebiyle ilgili iyimser tahmininden ve doların değer kaybetmesinden yararlanarak son iki ayın ilk haftalık yükselişine doğru ilerliyor.

Brent vadeli işlemlerinde varil başına fiyat TSİ 05:35'de 40 cent artarak 77.01 dolar oldu. U.S. West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü ise 40 cent artarak 71.98 dolara çıktı.

Her iki gösterge fiyat da, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yıl faiz oranlarını düşürme ihtimalinin yüksek olduğunu duyurmasının ardından haftalık olarak hafif bir kazanç elde etme yolunda.

OANDA'dan analist Kelvin Wong, "Fed'in yumuşak tavrından sonra iyileşen likidite koşulları nedeniyle petrol fiyatları bir miktar 'talep artışı' görebilir" dedi.

Dolar, ABD merkez bankasının faiz artışlarının muhtemelen sona erdiğini ve 2024'te daha düşük faiz oranlarının geleceğini işaret etmesinin ardından perşembe günü dört aylık düşük seviyeye geriledi.

Zayıf dolar, dolar denominasyonlu petrolü yabancı alıcılar için daha ucuz hale getiriyor.

IEA, aylık raporunda, 2024 yılında dünya petrol tüketiminin günde 1.1 milyon varil artarak 130 bin varil yükseleceğini öngördü.

Petrol fiyatları yükselişte

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Rusya'nın petrol ihracat gelirleri düştü

 

IEA, 2024 için küresel petrol talebi tahminini yükseltti

 

Petrol fiyatlarında yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)