E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükselişte---

Petrol fiyatları yükselişte

Petrol fiyatları yükselişte
14 Aralık 2023 - 07:29 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarındaki düşüş ve Fed'in faiz indirim sinyalleriyle yükselişte.


ABD ham petrolü çarşamba günü haziran sonundan bu yana en düşük seviyesinden yüzde 1,3 yükseldikten sonra varil başına 70 dolara yükseldi. Küresel gösterge Brent 75 dolara yakındı. Enerji Bilgi İdaresi'ne göre ABD ham stokları geçen hafta tahminlerin iki katından fazla düştü.

Fed, üst üste üçüncü toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ve agresif sıkılaştırma kampanyasının sona erdiğine dair şimdiye kadarki en net sinyali verdi. Başkan Jerome Powell, enflasyon yavaşlamaya devam ederken politika yapıcıların artık odaklarını borçlanma maliyetlerini ne zaman düşüreceklerine çevirdiklerini belirtti.

IG Asia Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, "FOMC toplantısından elde edilen güvercin sonuç, Fed'in sert duruşunu sürdürmesini bekleyen bazıları için sürpriz oldu. Bunun, petrol fiyatlarının destekleyebildiği risk iştahını tetiklediğini” söyledi.

Ham petrol, OPEC üyesi olmayan ülkelerden gelen ihracattaki artış ve talep görünümünün kötüleşeceği korkusu nedeniyle Eylül sonundaki zirvesinden hâlâ dörtte birden fazla düşüş yaşıyor. Buna ek olarak piyasa, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin daha derin gönüllü arz kesintilerine tam olarak uyulup uyulmayacağı konusunda şüpheci.

Yatırımcılar, Uluslararası Enerji Ajansı'nın bu haftaki üç önemli piyasa görünümünün sonuncusu olan Perşembe günü yayınlanacak aylık raporunu bekliyor olacak. OPEC, önümüzdeki çeyrekte petrol arzında önemli bir eksiklik olacağını tahmin etmeye devam etti; bu, kendi üretimi dizginleme çabalarıyla çelişen bir görünüm.

Altının kilogram fiyatı 1 milyon 835 bin liraya geriledi

 

Altın fiyatları enflasyon hakkında ne söylüyor?

 

OPEC'in petrol üretimi kasımda azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)