E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükselişini sürdürdü---

Petrol fiyatları yükselişini sürdürdü

Petrol fiyatları yükselişini sürdürdü
28 Aralık 2023 - 07:53 borsagundem.com

Petrol fiyatları Orta Doğu'da tırmanan gerilime ilişkin endişelerle yükseliyor

Petrol fiyatları perşembe günü Asya'daki işlimlerin ilk saatlerinde, Orta Doğu'da tırmanan gerilime ilişkin süregelen korkuların, bazı küresel nakliye firmalarının Kızıldeniz rotasına geri döndüklerini açıklamasıyla nakliye aksaklıklarına ilişkin hafifleyen endişelere ağır basmasıyla yükseldi.

Brent ham petrol vadeli işlemleri TSİ 04:33'te 20 cent ya da %0,3 artışla 79,85 dolar/varile yükselirken ABD WTI ham petrol vadeli işlemlerinde fiyat 24 cent veya %0,3 artışla varil başına 74,35 dolar oldu.

Büyük nakliye firmalarının Kızıldeniz'e dönmeye başlamasıyla çarşamba günü fiyatlar yaklaşık %2 düşmüştü.

Nissan Securities'in bir birimi olan NS Trading'in başkanı Hiroyuki Kikukawa, "Kızıldeniz'de gemicilikle ilgili endişeler azaldı, ancak Orta Doğu'daki gerginliklerle ilgili devam eden endişeler, özellikle İran'ın bölgeye müdahalesi, daha fazla satış yapmayı zorlaştırıyor" dedi.

Kikukawa, "Piyasa, ABD'deki parasal gevşeme ve kuzey yarımkürede kış aylarında artan ısınma amaçlı yakıt talebi sayesinde akaryakıt talebinde bir toparlanma beklentisiyle, belki de yeni yılın başlarında yeniden yukarı yönlü bir deneme yapabilir" dedi.

TPAO'ya Adana'daki 2 saha için petrol işletme ruhsatı!

 

Gabar'da günlük petrol üretimi 30 bin varili aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)